14:37, sre, 8. Maj

FOTO: Mojstra Ferlinc iz Svete Trojice izdelala jaslice, maketo cerkve pa tudi lesene kravate in nakit





Robert Ferlinc iz Svete Trojice izdeluje kravate, uhane, novoletne okraske in še mnogo drugega iz lesa. V družini pa spada že v tretjo generacijo, ki ustvarja iz lesa. Njegov oče ima doma urejen tudi kolarski muzej, pokazala pa sta tudi čudovito maketo trojiške cerkve.

Robert Ferlinc nam je razkazal muzej, v katerem so predmeti, ki sta jih naredila njegov oče in njegov dedek. Kolarski obrtniki so delali vso orodje, tudi osnovno ročno orodje, pa tudi vozove ali vsaj dele vozov. Tako nam je pokazal med vsemi predmeti leseno kolo.

Z očetom pa je naredil maketo trojiške cerkve. Maketo sta naredila leta 2012 v merilu 1:60. In ker so v tistem času na pravi cerkvi menjavali zvonove, sta to pokazala tudi na maketi.

Sicer pa Ferlinc izdeluje lesene kravate, uhane, novoletne okraske in še druge okrasne stvari in jih prodaja na lokalnih tržnicah. Pravi, da so nad kravatami ljudje včasih še bolj navdušeni nad izdelkom kot on sam.

Veliko drobnih stvari, tudi obeskov, naredi z laserjem. Tako nam je pokazal tudi, kako naredi unikaten obesek z napisom naše televizije.

Robert Ferlinc in njegov oče sta leta 2012 naredila maketo trojiške cerkve
Jaslice je naredil Ferlinc starejši, niso višje kot 20 cm.
Robert Ferlinc: Po modelu jaslic, ki jih je naredil njegov oče, so naredili velike in jih postavili na glavni trg Svete Trojice

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.