04:02, sre, 8. Maj

FOTO: Moški in ženska skupaj s psom spita po ulicah Maribora





V naše uredništvo se je obrnil bralec, ki nam je dejal, da je v minulih dneh pred Šparom pri Trgu Svobode večkrat videl mlajšega moškega v družbi starejše gospe in psa.

Psa je na povodcu vlekla sem in tja”

“Ležita in sedita kar na tleh, na kartonu, pokrita sta z odejami. Ženska je videti precej zanemarjeno, moški je nenehno na telefonu. Ženska je kričala na svojega psa, nisem razumel jezika, sem pa prepričan, da ne govori slovensko. Psa je na povodcu vlekla sem in tja. Od besed sem razumel le “majmun”,” opiše bralec. Ko je govoril z mimoidočim, naj bi mu dejal, da sta v Mariboru že dlje časa ter da menjujeta lokacijo.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so za lokalec.si potrdili, da so policisti PP Maribor I so seznanjeni z omenjenim primerom. “Kršitev v zvezi z ravnanjem s psom (po Zakonu o zaščiti
živali) po dosedanjem preverjanju niso obravnavali. V kolikor bi ljudje zaznali, da se z živaljo surovo ravna seveda svetujemo, da pokličejo policiste,” so nam pojasnili.

Obrnili smo se tudi na Center za socialno delo Maribor, kjer so nam dejali, da so že konec prejšnjega leta strokovne delavke iz Enote Maribor Center opazile omenjeni par in skušale navezati stik z njima. “Komunicirata v nemščini. Strokovna delavka jima je že takrat dala napisano vse kontakte kam se lahko obrneta po pomoč, na to nista odreagirala,” nam je dejala direktorica CSD Maribor Marjana Bravc.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.