15:56, sob, 27. Apr

FOTO: Na 3. Mariborskem turističnem forumu govorili o nujnem povezovanju turizma in kulture





V torek so v Lutkovnem gledališču izpeljali pod vodstvom Zavoda za turizem Maribor tretji Mariborski forum, na katerem so tako posamezni predstavniki inštitucij kot tudi na sami okrogli mizi poudarili velik pomen povezovanje turističnih in kulturnih ustanov.

Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor, je tako izpostavil, da je treba upoštevati, da ima kultura nekaj ključnega, kar na Zavodu za turizem oziroma turistične organizacije nimajo: “To so zanimive vsebine.” Naloga povezovanja je najti pot, kako najti skupen turistični potencial.

Izpostavil je še, da so za njih pomembni tako gostje, ki pridejo v Maribor za nekaj dni, kot tudi enodnevni gostje. Če se govori o večdnevnih obiskovalcih, se nagovarja zraven tudi hotelirje, saj bodo turisti prespali v mestu in iskali turistično, kulturno ponudbo za več dni.

Da trendi kažejo, da mesto zaradi kulture obišče več turistov, obiskovalcev kot pa zaradi športnih prireditev, pa izpostavlja direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina, ki vidi v povezovanju Zavoda za turizem in kulturnih ustanov velik potencial. Meni, da je v Mariboru dovolj takih stvari, čeprav mogoče niso še dovolj povezane in da vsekakor glede na kakovost in glede na obseg niso bile dovolj promovirane. Hkrati pa meni, da so enodnevni obiskovalci, tisti, ki se jih splača povabiti, saj čeprav so v Mariboru samo en dan in gredo domov spat, puščajo tu denar.

V razpravah na današnjem forumu se je večkrat slišala primerjava med Gradcem in Mariborom ter ne med Ljubljano in Maribor. Rukavina meni, da se Maribor lažje primerja v Gradcem, saj sta si bližje, v sosednjih državah in da ima Gradec marsikaj boljše urejeno od Maribora, na drugi strani pa Maribor marsikaj boljše od Gradca. Ob tem pa, da je treba poglobiti povezovanje in sodelovanje s tem mestom.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.