08:26, tor, 30. Apr

FOTO: Na Muti orkanski veter podiral in ruval drevesa, stanje županja opisuje kot kaotično





Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na objekte in avtomobile. Po dosedanjih podatkih slovenjgraškega regijskega centra za obveščanje v ujmi ni bil kdo poškodovan. Veter je med drugim odkril streho gospodarskega objekta na Muti in cerkev sv. Petra na Kronski gori.

Zaradi podrtih dreves so bile zaprte nekatere lokalne in državne ceste, na več območjih je bila prekinjena dobava električne energije. Pristojne službe so na terenu že več ur in odstranjujejo posledice.

Na Muti aktiviran štab civilne zaščite 

Aktivirani so gasilci, delavci podjetja Voc Celje in komunalnih služb, elektro podjetja in druge službe ter prostovoljci, v občini Muta so aktivirali tudi štab civilne zaščite, nam zaupa županja Angelca Mrak.

“Stanje v občini Muta je že od zgodnji jutranjih ur kaotično, vendar so na terenu vse enote PGD Muta. Aktiviran je bil zgodaj zjutraj štab civilne zaščite. Zjutraj smo se najprej dobili v komandnem stolpu PG Muta in se uskladili glede izvajanja del. Na terenu je tudi naš koncesionar, pogodbeniki in pa tudi prostovoljci,” za naš medij pojasni Mrakova.

VIR: Občina Muta

Tam je med drugim orkanski veter podrl veliko drevja na območju industrijske cone, kjer že več ur poteka odstranjevanje velikih dreves, ki so se podrla na ceste: “Zjutraj, okoli 4. ure smo bili najprej soočeni s podrtimi drevesi, nakar tudi z odkritjem streh na enem izmed večjih industrijsko gospodarskih poslopjih. Drevesa so padala tudi na hiše, ter tudi na srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta. Kar nekaj preglavic so povzročala ta podrta drevesa po celi občini.” 

VIR: Občina Muta

Zaprta tudi cesta

“Orkanski veter je veliko škode povzročil tudi v drugih delih občine, trenutno je zaprta tudi cesta na Sv. Primož nad Muto. Sv. Jernej Pernice pa so se naši domačini angažirali in pričel takoj s čiščenjem cest, tako da so ceste zaenkrat v večini prevozne. Največ težav imamo na območju industrijske cone, kjer je večja količina podrtega drevja,” nam pove županja. Na nekaterih območjih je tudi prekinjena dobava električne energije.

Na Koroškem je zaprtih tudi več državnih cest. Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste so zaradi posledic neurja popolnoma zaprte državne ceste Dravograd-Bukovje-Trbonje, Radlje ob Dravi-Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec-Pungart in Kotlje-Slovenj Gradec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.