07:57, pet, 17. Maj

FOTO: Na Občini Majšperk podpisali pogodbo z izvajalcem za utrjevanje terena na območju, kjer bodo zgradili novo naselje Majšperk





Župan Občine Majšperk Sašo Kodrič je s predstavnikom izvajalca del Cestnim podjetjem Ptuj podpisal pogodba za gradnjo infrastrukture v novem naselju Majšperk, ki je umeščeno med trgovskim centrom in bencinsko črpalko.

Vrednost pogodbenih del znaša 155.446,70 evrov z DDV. Predvideno trajanje del bo od podpisa pogodbe do 30. novembra 2023.

V prvi fazi bodo naredili pripravljalna dela gradbišča, predno se bodo lotili infrastrukturnih del. To pomeni, da bodo zdaj uredili izkop, ustrezno nasutje in utrjevanje terena, da bodo nato investitorji, ki po besedah župana že čakajo, da pridejo do svojih zemljišč. Oni bodo nato začeli dela predvidoma v začetku naslednjega leta. Takrat bo tudi Občina Majšperk poskrbela za nadaljnja dela, kar se tiče kanalizacije, vodovoda, odvodnjavanja in ostalega, kar je načrtovano v drugi fazi. Zanjo pa sledil drug razpis.

Na tem območju bo sicer 14 individualnih hiš, je povedal župan Kodrič, tam pa bo tudi CIDO, Center integrirane domske oskrbe, ki ga bodo gradili od leta 2024 do sredine 2026. Na istem območju je možnost tudi gradnja večstanovanjskih objektov.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.