19:07, pon, 29. Apr

FOTO: Na OŠ Janka Padežnika pripravili osrednjo proslavo praznika Mestne četrti Studenci





Mariborska Mestna četrt Studenci 7. 4. praznuje, saj je bil prav na ta dan leta 1919 na Osnovni šoli Janka Padežnika uveden pouk v slovenskem jeziku. V čast visoki obletnici so sinoči prav na tej šoli pripravili prireditev.

Uvedba slovenskega jezika na osnovno šolo je zagotovo veliko pomenila krajanom, je poudaril Matej Vodopivec, predsednik sveta MČ Studenci. Gre namreč za prenos pouka iz nemščine v slovenščino. Poudaril je, da so na prireditvi posebej pohvalili učence, ki sodelujejo v projektu skupnostne shrambe. V določeno zbiralno omaro namreč na tej šoli dajejo hrano, ki jo nato dajejo pomoči potrebnim. Podelili pa so tudi štiri priznanja. Dobili so jih pomočnica ravnateljice OŠ Janka Padežnika Koraljka Čeh, Darko Majer, Marjan Kovač in Vesna Dolanc.

Ravnateljica OŠ Janka Padežnika Sonja Filipič je še povedala, da je vrsto let osrednja prireditev prav na šoli. Sicer pa je ta ustanova zelo povezana z mestno četrtjo in skupnostjo, prav tako sodelujejo tudi z vrsto društev, ki delujejo v tem okolišu. Zelo poudarjajo sodelovanje, povezovanje. Vesela je tudi, da se mnogi Studenčani spomnijo, kako je bilo nekoč na šoli, sploh če so njihovi potomci, otroci in vnuki na tej šoli, tako da tudi sami pridejo na obisk.

Prireditev je bila v dvorani, pomočnica ravnateljice Koraljka Čeh, ki je bila tudi režiserka predstave, je dejala, da nastope učenk zastavili s pogledom v preteklost, zaigrale so namreč, kako je bilo ob uvedbi slovenskega jezika, pa tudi povedale več o znamenitostih mestne četrti. Nastopili so tudi mlajši otroci, ki so zapeli nekaj pesmi in tudi zaplesali. Nekaj izjemnih priredb znanih slovenskih pesmi pa so zapele še pevke iz skupine Florentine. Obiskovalci so lahko prisluhnili še branju pesmi in besedil ter marsičemu drugemu.

V avli pa so pripravili tudi razstavo slik.

Kmalu več o oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.