19:56, pon, 29. Apr

FOTO: Na Osnovni šoli Fram organizirali naravoslovni dan, čistili so okolico domačega kraja





Trenutno smo v obdobju, ko obeležujemo dva pomembna svetovna dneva – 22. marec je Svetovni dan voda in 22. april, ko obeležujemo Svetovni dan Zemlje. V počastitev obeh so širom Slovenije organizirane spomladanske čistilne akcije. Nič drugače ni niti v Občini Rače – Fram.

“Dan ozaveščanja za čisto okolje,” so tokratno akcijo poimenovali na Osnovni šoli Fram: “V soboto, 6. 4. 2024, smo na Osnovni šoli Fram imeli naravoslovni dan, saj smo nadomeščali petek, 9. 2. 2024, ko smo si podaljšali vikend po slovenskem kulturnem prazniku. Kot skoraj vsako leto doslej smo naravoslovni dan namenili skrbi za okolje domačega kraja, pri čemer je osnovni namen ozaveščanje učencev in krajanov o pomenu čistega okolja in ohranjanja le-tega.”

VIR: OŠ Fram

Sodelovali tako zaposleni, učenci, kot tudi številna društva

Povezali so se z Občino Rače-Fram in krajevnimi društvi, ki so jih s svojimi predstavniki spremljali na večini lokacij čiščenja. nam pojasni organizatorka naravoslovnega dne Jasna Belas: “Čistilne akcije so se udeležili učenci naše šole in 43 zaposlenih ter predstavniki Lovske družine Fram, PGD Fram, Ribiške družine Fram, Planinskega društva Fram, zaselkov Morje, Kopivnik, Loka, Ranče, Ješenca-Požeg in Planica. Občina Rače-Fram je poskrbela za vso opremo, ki smo jo potrebovali.”

Manj odpadkov kot preteklo leto

Spodbudna novica pa je, da so letos nabrali manj smeti kot lani, kar pomeni, da akcije ozaveščanja delujejo. Mnoge države, že vrsto let pozivajo prebivalstvo k odgovornemu odnosu do narave in njenih bogastev. Vsak, še tako majhen prispevek, tudi posameznikov, lahko pripomore k ohranitvi naše neizmerne dobrine – čistega in zdravega okolja.

VIR: OŠ Fram

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.