03:01, tor, 30. Apr

FOTO: Na Šentiljskem pokopališču posekali ciprese brez vednosti občanov





Nekateri občani občine Šentilj so na nogah. Brez njihove vednosti ali predhodnega posvetovanja je po njihovih besedah župan občine Štefan Žvab na lastno pest dal odstraniti ciprese ob vhodu v tamkajšnje pokopališče.

Vir: facebook
Vir: facebook

“To je višek. Te ciprese niso kazale znakov obolenj, zato ne vidim razloga za odstranitev. Sicer pa so stale tam že pred mandatom sedanjega župana Žvaba, zato je odstranitev še toliko bolj neprimerna,” se je jezil mlajši občan Šentilja. Občani v zadnjih štirih letih pogrešajo predvsem dialog z vsemi, tudi krajani okoliških vasi, ki spadajo v občino Šentilj. “On pa se je pripravljen pogovarjati samo s svojo “kliko”, ki si jo je nastavil po volitvah,” pove Irena iz Ceršaka. In prav zaradi tega jih je odstranitev cipres na Šentiljskem pokopališču še toliko bolj ujezila, saj so prepričani, da je to še ena izmed samovoljnih potez župana Žvaba. “Morda bi jih odstranil le nekaj in dal ostale obrezati, da ne bi več nikogar ovirale in kljub vsemu še dajale prepotrebno senco našemu pokopališču, če je oviranje sploh bil razlog odstranitve,”.je razmišljal eden izmed občanov, ki smo jih naključno ustavili na ulici.

Vir: facebook
Vir: facebook

Po besedah nekaterih občanov bo ob poletnih mesecih, ko je na občinskem pokopališču še posebej vroče, spet nekdo moral izgubiti zavest zaradi pomanjkanja sence, da se bo zadevo začelo sanirati in v prihodnje iskati širši konsenz za spremembe okolice, sploh kadar gre za odstranitev rastlin, ki ne kažejo znakov oslabelosti. “Mandat je začel tako, da je podrl vrbo pred mrlisko vežico, končal pa s podrtjem cipres,” je svojo jezo stresal nezadovoljen občan Šentilja.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

“To je kriminal. Če bi bilo po moje, bi župan moral škodo takoj poravnati in zasaditi nove ciprese. Tukaj je pokopanih kar nekaj mojih sorodnikov in tudi sam bom verjetno enkrat tukaj pokopan. In v vseh letih, še veliko pred županskim mandatom Štefana Žvaba, takšnih drastičnih sprememb na našem pokopališču ne pomnim,” pogovor z nami zaključi občan iz Kresnice.

Za stališče o tej problematiki smo prosili tudi župana Žvaba, ki je tik pred našim prihodom srečanje zaradi drugih obveznosti odpovedal. Zahteval je, da mu naša vprašanja pošljemo po elektronski pošti, vendar do zaključka redakcije odgovorov nismo prejeli.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.