21:02, sre, 1. Maj

FOTO: Na slovesnosti ob občinskem prazniku Ptuja podelili priznanja





Sinoči so na Ptuju priredili osrednjo slovesnost ob prazniku Mestne občine (MO) Ptuj na kateri so zaslužnim podelili priznanja in nagrade. Najvišje priznanje, naziv častna občanka MO Ptuj je prejela Meta Puklavec.

Kot so zapisali na Facebook strani Mestne občine Ptuj je Meta Puklavec naziv prejela za izjemne dosežke življenjskega dela v dobrobit Mestne občine Ptuj in njenih prebivalcev, za izredne zasluge na področju razvoja programov srednješolskega izobraževanja in širitve infrastrukture za potrebe šolstva, s čimer je bistveno prispevala h kakovosti in dostopnosti šolstva v regiji.

FOTO: S.K.L na FB Mestna občina Ptuj

Na slovesnosti so bila podeljena tudi priznanja za leto 2023. Kmetija leta v Mestni občini Ptuj je kmetija Fuks iz Nove vasi pri Ptuju 36. Posebno nagrado za ohranjanje tradicije življenja na vasi in ohranjanje arhitekturne dediščine pa je prejela kmetija Lešnik iz Grajenščaka 89.

FOTO: S.K.L na FB Mestna občina Ptuj

Praznik MO Ptuj

“5. avgust je dan, ko Mestna občina Ptuj praznuje svoj občinski praznik. Na ta dan, ki je hkrati godovni dan sv. Ožbalta, je bil leta 1513 izdan in potrjen statut, ki je nadgradil prvega iz leta 1376. Kljub temu, da se je skozi zgodovino spreminjal, dopolnjeval, pa je vseskozi sledil ideji delati v dobro mesta in njegovih prebivalcev. Občinski praznik je med drugim priložnost, da se poklonimo in zahvalimo vsem tistim, ki so svojim delom in prizadevanji prispevali za dobrobit mesta,” so zapisali na socialnem omrežju FB Mestne občine Ptuj.

FOTO: S.K.L na FB Mestna občina Ptuj
Praznik so najprej obeležili s slavnostno sejo v refektoriju Dominikanskega samostana Ptuj, sledila pa je osrednja slovesnost v veliki dvorani. Slavnostna govorka, županja Nuška Gajšek, je v svojem govoru med drugim dejala: “Ta mandat začenjamo v nekoliko bolj negotovih časih; če je začetek prejšnjega mandata zaznamovalo hudo neurje, ki nas je dodobra pretreslo, temu pa je sledilo dolgotrajno epidemično obdobje, bo nov mandat zagotovo pospremila velika finančna negotovost, tudi narava nam ne prizanaša. A naprej moramo gledati z optimizmom; status quo ne pomeni razvoja; razvoj vedno prihaja v spremstvu sprememb, ki pa so največkrat – pričakovano in razumljivo – nepriljubljene, grajane in ovirane; velikokrat pa nam lahko, kljub iskrenemu trudu in garanju, tudi spodleti.
Žal, so še vedno nesreče tiste, ki nas vedno znova učijo solidarnosti in sočutja ter nas opominjajo, da je življenje krhko in minljivo in da smo na koncu dneva vsi samo ljudje. S svojimi strahovi. Sanjami. In ideali. Pa tudi napakami. Razlike med nami so in bodo. Ne pomeni, da smo boljši ali slabši, smo samo drugačni. V resničnem življenju se razlik ne da prekriti z raznoraznimi filtri in aplikacijami za brisanje realnosti; sposobni jih moramo biti sprejemati in jih spreminjati v naše skupne prednosti. Enotnost je garant za uspeh. To kažejo rezultati preteklega mandata, ki govorijo sami zase – z dosežki tega mesta smo lahko zadovoljni. Ptuj raste in se razvija. In je izjemen v vseh pogledih.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.