05:53, pon, 6. Maj

FOTO: Na Vročici Monsberške noči v Majšperku zaplesali srbska in kitajska folklorna skupina





V Majšperku sta na odru kulturno-poslovnega centra sinoči zaplesali srbska in kitajska folklorna skupina, ki sta sicer letos gostji legendarnega mariborskega Folkarta. Nastala je pravljična, mistična in strastna plesna predstava.

Skupaj z drugimi folklornimi skupinami se srbski in kitajski folkloristi predstavljajo tudi po okoliških občinah, ne samo v Mariboru, kjer se sicer prav danes izteka Folkart. V Majšperku sta skupini izmenično prihajali na oder in s plesom predstavljali svojo pokrajino, svoje običaje, navade, zgodovino.

Kitajska folklorna skupina med nastopom

Obe skupini sta pripravili izjemne plese, petje, čarobne in mistične trenutke, prežete s strastjo do življenja, do plesa. Vse to se je odražalo v njihovih nastopih, pri katerih so pokazali tudi izjemne kostume, narodne noše, barvita oblačila.

Srbska folklorna skupina

Prireditev je nastala v organizaciji Občine Majšperk, KPD Stoperce in koprodukciji Festivala Lent, Folkarta. Lani so že gostili skupini iz Argentine in Španije, letos pa iz Kitajske in Srbije, je povedal župan Majšperka Sašo Kodrič.

Nastop kitajske plesalke

Sam upa, da bo gostovanje Folkarta v Majšperku postalo tradicija. Tudi sam je nekoč plesal v folklorni skupini, zato smo ga vprašali, kako sam gleda na takšne nastope.

Še nekaj fotoutrinkov:

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.