20:39, pon, 20. Maj

FOTO: Obilne padavine povzročajo veliko težav, prožijo se plazovi, voda zaliva hiše





Danes bo oblačno. Občasno bodo še padavine, meja sneženja se bo do večera dvignila na okoli 1200 metrov nadmorske višine. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obilno deževje v naših krajih že povzroča nemalo težav. Na več lokacijah posredujejo prostovoljska gasilska društva. Na Škerbotovi ulici v Rušah je meteorna voda zalila travnik in ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Ruše prečrpali vodo in omogočili režijskem obratu, da očisti prepuste in jaške.

“Ob 10.42 je v naselju Smolnik, občina Ruše, plaz odnesel del ceste. Gasilci PGD Smolnik so plaz pokrili in postavili zaporo ceste. Nadaljnjo sanacijo bodo prevzele pristojne službe,” piše na strani Uprave za zaščito in reševanje RS. Do poplave meteorne vode in plazov je prišlo tudi v Mariboru.

Plaz zaprl lokalno cesto

“Ob 07.30 se je v Malem Okiču, občina Cirkulane sprožil zemeljski plaz. Okoli 30 kubičnih metrov zemljine je zaprlo lokalno cesto. Na kraj dogodka je poslan vzdrževalec ceste. S sanacijo bodo pričeli v ponedeljek,” so zapisali gasilci iz PGD Cirkulane, na svojem Facebooku.

“Ob 0.07 so v Sovičah, občina Videm, gasilci PGD Videm izčrpali večjo količino meteorne vode iz dvorišča stanovanjske hiše,” še navaja Uprava za zaščito in reševanje RS.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.