08:10, sre, 1. Maj

FOTO: Odprta kuhna na Ptuj pritegnila ogromno množico ljudi





Ponovno se je izkazalo, da je Odprta kuhna na Ptuju več kot dobrodošla. Množica ljudi je včeraj popoldne zasedla osrednji ptujski trg pred Mestno hišo ter tako pokazala, da je Odprta kuhna prava za njih.

Pri stojnicah, kjer so ustaljeni ponudniki skrbeli za dobro hrano in pijačo, sicer ni bilo stolov in miz, bili pa so v bližini. In sredi dneva tako zasedeni, da so ljudje čakali, da bi se lahko usedli.

Pri stojnicah so lahko zbirali, kaj bodo jedli in pili, veliko dobrega je bilo na jedilnikih ponudnikov, ki so sproti pripravljali hrano. Dišalo je npr. po cesarskemu pražencu ali šmornu, po japonskih palačinkah, po burgerjih z raznimi nadevi, po sladkem in slanem, ne more se vsega našteti, saj je res bilo veliko.

Na Ptuju zaradi Odprte kuhne niso bili samo domačini, ampak tudi obiskovalci, ki so se pripeljali iz drugih občin, tudi Mariborčanom ni bil Ptuj predaleč.  Tako so nekateri povedali, da so si privoščili družinski izlet in odšli na Ptuj na Odprto kuhno, kjer so uživali v dobri družbi. Nekaj obiskovalcev je bilo tudi iz Dupleka, prišli so na obisk k sorodnikom in si skupaj privoščili dobrote, po katerih so si “še prste polizali”.

Mize in stoli so bili, kot rečeno, dolgo časa zasedeni, vreme je bilo prav toplo, sonce je bilo le še dodaten razlog, da so obiskovalci z veseljem prišli. In prikimavali so s polnimi usti, da je hrana odlična. Za vsak okus se je nekaj našlo vse od 11. do 21. ure. Z Odprte kuhne na Ptuju včeraj zagotovo nihče ni odšel lačen in žejen.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.