07:44, sob, 27. Apr

FOTO: Pihalni orkester Muta sinoči pripravil odličen koncert, popoldan pa je Muto obiskal Božiček





Sinoči je v telovadnici Osnovne šole Muta nastopil Pihalni orkester Muta skupaj z gosti. Gre za tradicionalni božično-novoletni koncert, pri katerem je orkester povabil goste: pihalni orkester Pučišće z otoka Brač in Dekliški pevski zbor Aglaja iz Radelj ob Dravi.

To je bil že 33. koncert domačega pihalnega orkestra. Izbrali so pesmi, ki prav spadajo v ta praznični čas. Od začetka leta imajo v orkestru tudi novega dirigenta, ki je po besedah predsednika Pihalnega orkestra Muta Silva Likarja prinesel nov veter v orkester, pozna pa se tudi pri izboru skladb za letošnji koncert, saj nam je dejal, da je precej drugačna od prejšnjih let.

Izjemni so bili tudi gostje z Brača BrassČuta Pučišće. Njihov dirigent Adam Gvozdenović je povedal, da imajo tudi oni tradicionalne božične koncerte, zdaj pa so imeli ta privilegij, da so jih povabili na Muto. Sami so sicer jeseni sprejeli Pihalni orkester Muta na otoku. V orkestru imajo člane in članice različnih generacij, omenil je, da njihov bobnar Mate šteje rosnih devet let.

Pihalni orkester BrassČuta Pučišće

S pihalnim orkestrom je zapel tudi Dekliški pevski zbor Aglaja, dekleta so zapela tri pesmi. Zbor deluje že 13 leto, vanj so vključene pevke s cele Koroške, dve pevki prihajata iz Maribora.

Že popoldan pa je bilo na Muti pred zgradbo Občine Muta veselo. Turistično društvo Muta in Občina Muta sta namreč pripravila božični sejem, na Muto je prišla tudi Romana Kranjčan, ki je zapela nekaj pesmi in ogrela otroke. Zarepala sta tudi domačina Lun in Sašo, nato so nekaj pesmi zapeli še otroci. Vsi skupaj pa so priklicali še Božička.

Božiček je obiskal Muto

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.