20:30, sob, 27. Apr

FOTO: Prostovoljca ZPM Maribor pomagala na letovanju otrok, ko sta izvedela, da je njun novi dom poplavljen





Zveza prijateljev mladine Maribor je sporočila, da sta prostovoljca Maja Kušer in Dejan Škoda, ki sta kot vzgojitelja otrok bila na letovanju v 4. izmeni VIRC Poreč, izgubila dom v poplavah.

Maja Kušer in Dejan Škoda sta bila v izmeni, ki se je zaključila 4. 8. 2023.  “Zadnji dan izmene sta zgodaj zjutraj iz Mozirja v Poreč prejela sporočilo, da je celo naselje in njuna nova, še ne do konca opremljena hiša, v katero sta se selila dva dni pred odhodom na letovanje, poplavljena,” so zapisali pri ZPM Maribor.

Ostale so samo stvari, ki sta jih imela pri sebi na letovanju

“Njun novi skupni dom je uničen, od vsega imetja, so jima ostale le osebne stvari, ki sta jih imela na letovanju. Hiša ni primerna za bivanje, potrebna je celotna prenova, vsa oprema je uničena. Poplavljena sta bila tudi osebna avtomobila,” so naštevali veliko izgubo obeh prostovoljcev.

Cela družina vpeta v prostovoljstvo, zdaj pa so ostali brez vsega

Da so sicer v družini vsi prostovoljci, so zaupali na ZPM Maribor: “Maja je srčna prostovoljka, ki že nekaj let večino prostih počitniških dni nameni otrokom na letovanjih in na taborih za socialno ogrožene otroke. Za prostovoljstvo je navdušila tudi sina Jana, ki je prav tako v 4. izmeni skrbel za skupino otrok. Dejan je prostovoljni gasilec, ki je na številnih intervencijah pomagal že veliko ljudem, letos pa se je odločil tudi za prostovoljsko delo z otroki na letovanjih.” 

ZPM Maribor sprožil akcijo pomoči

“Z namenom, da bi vsaj malo oblažili njihovo stisko, smo se odločili za zbiranje prostovoljnih prispevkov. Vsa sredstva bodo namenjena izključno za obnovo njunega doma. Pomoč zbiramo na račun 𝐃𝐫𝐮š𝐭𝐯𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞𝐯 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫, ki ima status humanitarne organizacije, na poseben sklic, ki je namenjen samo našima prostovoljcema,” sporočajo na ZPM Maribor.

𝐏𝐨𝐝𝐚𝐭𝐤𝐢 𝐳𝐚 𝐧𝐚𝐤𝐚𝐳𝐢𝐥𝐨:
Naziv: DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE MARIBOR
Naslov: Razlagova ulica 16, 2000 Maribor
Davčna št.: 96655780 (društvo ni zavezanec za DDV)
Št. TRR pri Novi KBM: SI56 0417 3000 0753 108
Sklic: SI00 08031982
Koda namena: CHAR
Namen: Pomoč prostovoljcema Maji in Dejanu

Dodatne informacije: 𝐑𝐞𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭 𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐭𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐙𝐏𝐌 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫, 𝐭𝐞𝐥. š𝐭. 𝟎𝟐 𝟐𝟐𝟗 𝟔𝟗 𝟏𝟒, 𝐞-𝐦𝐚𝐢𝐥 𝐧𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯: 𝐫𝐞𝐟𝐞𝐫𝐚𝐭𝐳𝐩𝐦@𝐳𝐩𝐦-𝐦𝐛.𝐬𝐢

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.