08:02, pet, 17. Maj

FOTO: Prvomajski pohod in srečanje planincev ter občanov na koči Planinc





Že tradicionalno, na 1. maj, pohodniki obiščejo kočo Planinc, kjer Planinsko društvo Vuzenica organizira prvomajski pohod in srečanje planincev ter občanov.

Predsednica društva, Tamara Ferk, zadovoljno ocenjuje število obiskovalcev na vsaj kakih dvesto. Ti večinoma pridejo peš, nekateri pa tudi s kolesi. Naši sogovorniki so prišli tako iz bližnje Vuzenice kot tudi iz sosednjih planinskih društev, celo iz Velenja.

Osrednji del dogodka je bila prvomajska proslava, ko so zadonele udarne melodije Vaške godbe iz Vuzenice, začenši s slovensko himno. Godba letos obeležuje 100. obletnico delovanja, zato je njihov kapelnik vse zbrane povabil na njihov koncert in praznovanje, ki bo 9. avgusta letos.

Ob uvodnem nagovoru se je predsednica zahvalila vsem, ki so pomagali pripraviti okolico in vse potrebno za tokratno praznovanje. Župan je svojo udeležbo opravičil, za zbrane pa naročil pozdrave in jim zaželel lep prvi maj. Posebnega govora sicer ni bilo, a je zato vsebino programa popestril domačin Teo, iz tamkajšnje osnovne šole, ki je doživeto recitiral več Kajuhovih pesmi in Internacionalo.

Planinsko društvo je s pripravami na praznovanje sicer začelo že 27. aprila, ko so pri koči postavili majsko drevo, uredili okolico in se pripravili na številčen obisk. Sredi minulega tedna je na tem mestu zapadel še sneg, ki ga je bilo najprej potrebno očistiti. Skrbno je bilo poskrbljeno tudi za topel obrok in pijačo, saj so planinci skuhali domač bograč, spekli palačinke in pripravili jabolčni štrudelj.

Več pa kmalu v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.