06:41, pet, 26. Apr

FOTO: Pustovali v Pivoli in v Hotinji vasi





Včeraj so priredili pustovanje na Pohorski tržnici v Pivoli, člani Turističnega društva Hotinja vas pa so že tradicionalno priredili pustno povorko.

V Pivoli na Pohorski tržnici so se že v zgodnjih urah začele zbirati maske. Kot vsako soboto, so tudi danes bili tam lokalni ponudniki, priključili pa so se jim tudi tisti, ki so za najmlajše in malo starejše ponujali krofe ter druge dobrote. Otroci so se na tržnici lahko udeležili delavnic, šli na poslikavo obraza, se slikali pred foto steno in kot rečeno, se posladkali s krofi. Oobiskali so jih tudi kurenti, da bi pregnali zimo in porajali. Dogodka so se udeležili številni obiskovalci, predvsem pa družine z otroci, ki so bili maskirani v skupinske maske.

Pustno dogajanje je potekalo tudi v Hotinji vasi. Letos je v Hotinji vasi ponovno potekala pustna povorka. Dogodek je organiziralo Turistično društvo Hotinja vas. Skupine pustnih mask so se že ob poldnevu začele zbirati in povorka se je začela ob 13. uri, nato pa se je nadaljevala z otroškim pustnim rajanjem. Obiskovalci in gledalci povorke so lahko z glasovalnimi lističi glasovali tudi za najboljšo masko, prve tri najbolj izvirne skupine pa so prejele lepe nagrade. Na povorki so lahko sodelovala društva, šole in posamezniki ob predhodni prijavi. Pustnih mask na prireditvenem prostoru ni manjkalo, od tistih najmlajših pa do malo starejših.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.