11:04, tor, 14. Maj

FOTO: Robert Golob z županskim kandidatom Flisom tudi o državni podpori mariborski projektom





»Želimo imeti še eno močno prestolnico v Sloveniji in Maribor je tisti, ki si to zasluži,« je po delovnem obisku v Mariboru poudaril predsednik vlade dr. Robert Golob, ki se je ob tej priložnosti pred Hišo Stare trte v Mariboru srečal s kandidati Gibanja Svoboda za mestni svet in občani Maribora. S kandidatom za župana dr. Vojkom Flisom sta govorila predvsem o državni podpori projektom, ki jih Maribor nujno potrebuje.

»Veseli me, da Gibanje Svoboda, Vlada Republike Slovenije in predsednik vlade podpirajo vizijo razvoja mesta, tako kot jo vidim sam. Vizija vsebuje zelo konkretne projekte, recimo pametna vas za starostnike pod Pohorjem, južna in zahodna obvoznica. Prepričan sem, da je dovolj denarja v državi, da zgradimo tudi zdravstveno postajo Tezno, ki jo Mariborčani že zelo težko pričakujemo. Ta je na desnem bregu Drave, kjer prebiva 80 tisoč občanov tega mesta. To so konkretni projekti, ki jih lahko uresničimo le s pomočjo države. Na ravni mesta pa vidimo velike mestne četrti, predvsem na desni strani Drave, ki potrebujejo svoja središča in s tem prostore za kulturne dogodke, obnovljene športne objekte, zelene površine za kvalitetno preživljanje prostega časa. Naša zaveza je tudi končno učinkovito povezati Univerzo in gospodarstvo, kar bo dalo mestu nov zagon. Brez močnega in stabilnega gospodarstva ne bomo mogli reševati socialnih izzivov,« je izpostavil dr. Vojko Flis, županski kandidat Gibanja Svoboda.

»Veseli me, da je premier prepoznal pomen našega projekta prijazne vasi za starejše in da je prepoznal pomen sociale. Prijazno vas bomo postavili na obronke Pohorja. Vas bo namenjena starejšim, ki bodo lahko skrbeli za svojo vitalnost še dolgo v starost in uživali v druženju s kolegi iste generacije. V okviru vasi bo zaživel tudi rehabilitacijski center bo namenjen tako stanovalcem prijazne vasice kot rehabilitacijskemu turizmu. Gre za rešitev, ki je postavljena na najvišji evropski nivo organizacije skrbi za starejše,« je povedal Marko
Slavič, kandidat Gibanja Svoboda za mestni svet.

»Na današnjem kongresu v Mariboru se nam je pridružilo vseh 41 naših poslancev državnega zbora in vsi ministri Gibanja Svoboda, kar pomeni večina slovenske vlade. Dali smo jasno sporočilo Mariborčankam in Mariborčanom – vlada in poslanci stojimo za Mariborom. Želimo imeti še eno močno prestolnico v Sloveniji in Maribor je tisti, ki si to zasluži. To niso prazne besede, to so konkretna zagotovila, na najvišjem nivoju, da bomo Mariboru pomagali. Vsak ambiciozen projekt potrebuje podporo vlade. Danes smo tukaj zato, da damo javno podporo naštetim projektom, ki posegajo na vsa najpomembnejša področja – na področje sociale, gospodarstva in infrastrukture,« je poudaril dr. Robert Golob, predsednik vlade.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.