01:53, pet, 26. Apr

FOTO: Ruški gasilci bogatejši za nov AED





Župan občine Ruše Uroš Razpet je danes občinskemu gasilskemu poveljniku Dragu Strnadu predal nov AED – Avtomatski eksterni defibrilator. V Rušah so javno dostopni kar štirje avtomatski defibrilatorji.

Gasilci PGD Ruše so s strani občine tako dobili dodatno okrepitev z novim avtomatskim defibrilatorjem, ki bodo ga lahko vzeli na intervencije, oziroma bo vedno v vozilu. Čeprav je na ruškem gasilskem domu še en aparat, ki je javno dostopen, bodo z novim, prenosnim, le še dodatno pripomogli k hitrejšemu odzivu na intervencijo in tako zagotovili še kako potrebno pomoč na kraju nesreče.

aed ruše

Ruški gasilci so sicer lani imeli kar 18 intervencij, letos pa že dve, ko so pomagali pri zastoju srca. “Tretje leto imamo v Rušah avtomatske defibrilatorje. S tem programom pa smo začeli preprosto zato, ker prihod reševalnega vozila iz Maribora pomeni v najboljšem primeru 6-7 minut, kar je pri zastoju srca kritično. Posledično je nastala pobuda za takšne vrste reševanja in mi kot lokalna skupnost z veseljem pomagamo,”  je dejal ruški župan Uroš Razpet.

Sicer je vrednost naprave okrog 1.500 evrov, kar po besedah Razpeta ni tako visok znesek, da si ga v lokalnih skupnostih ne bi mogli privoščiti.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.