13:24, ned, 12. Maj

FOTO: S posipanjem kamenja po površinah skateparka ogrozili uporabnike in naredili škodo





Ekipa mariborskega skateparka je opozorila na nespametno dejanje. Nekdo je po njihovih površinah posul drobno kamenje, verjetno zato, da ne bi tam ljudem drselo. Na betonu so tudi vidne črte (“risi”), ki so nastale zaradi trenja, najverjetneje ob posutju kamenja in vožnji z vozilom preko tega.

Zato so se z odprtim pismom na družbenih omrežjih obrnili na Mestno občino Maribor:

“Draga Mestna občina Maribor. Verjamemo, da ste s tem nasutjem kamenčkov v skateparku želeli le najbolje, vendar pa ste s tem močno ogrozili varnost uporabnikov skateparka; to je namreč primerljivo z:
– metanjem žiletk na travno podlago Ljudskega vrta;
– politjem olja na parketu košarkarskega igrišča;
– vlitjem solne kisline v bazene Pristana;
– nasutjem risalnih žebljičkov po BMX progi;
Zato vas vljudno naprošamo, da te kamenčke do slehernega primerka čimprej odstranite, saj boste zaradi te poteze v primeru poškodb uporabnikov parka tudi odškodninsko odgovorni.
Za v bodoče pa vam, da se izognete morebitnim nespametnim potezam, svetujemo, da se pred njimi pogovorite z uporabniki, kaj je za tovrstno športno površino primerno.”

V komentarjih pa so v odgovoru enem od komentatorjev zapisali še, da je zaradi kamenja že prišlo do poškodovanja betona.

“Ustrezno čiščenje teh kamenčkov je mnogo zahtevneje kot se dozdeva. Z metlami bo to bolj Sizifovo delo. Hkrati pa so se pojavile še risi na betonski podlagi, ki so posledica trenja teh kamenčkov pod težkimi (predvidevamo da) vozili.”

Vir: Facebook, 12. 12. 2021

Fotografiji: Vir, Facebook, Skatepark Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.