09:14, sob, 11. Maj

FOTO: Slovenci na SP v taekwondoju presegli same sebe, Mariborčani so za Slovenijo osvojili kar 7 kolajn





Svetovno prvenstvo v Taekwondoju na Finskem se je za slovenske tekmovalce zaključilo sanjsko. Skupno je malo številčna slovenska ekipa osvojila 8 medalj, od tega 4 zlate, s čimer so postali prava senzacija prvenstva. Svetovni prvaki so postali Tyra Barada, Urša Terdin in Žiga Zagoranski pri članih ter Bian Bian Nabernik pri mladincih.

Mladinska zlata medalja, ki jo je na prvi dan prvenstva osvojil Bian Nabernik, je bila le začetek izjemnega uspeha. Mariborski ponos se je razcvetel, ko je komaj 19-letna Tyra Barada na prvem članskem svetovnem prvenstvu dominirala nad konkurenco in si več kot zasluženo prisvojila naslov svetovne prvakinje. Ne le to, Žiga Zagoranski je prevladoval nad svojimi nasprotniki v vseh šestih borbah, kar ga je popeljalo do prvega naslova članskega svetovnega prvaka v kategoriji do 63 kilogramov. Vrhunski dosežek je prav tako uspel Urši Terdin, ki je z vztrajnostjo in neprekosljivo borbenostjo osvojila naslov svetovne prvakinje v članski kategoriji do 70 kg.

Članski uspeh je dopolnila še Elizabeta Črnkovič z 2. mestom. Pri mladinkah pa sta se izkazali najmlajša članica ekipe Nina Korošec ter Neža Guštin (Radovljica) s srebrom. Vse čestitke pa tudi Evi Zorenč za osvojeno bronasto odličje. Čisto malo je do brona zmanjkalo Oleksandru Tyutyunnyku. Čestitka in zahvala gre tudi trenerjem Alešu Zemljiču, Urošu Bernardu in Denisu Drapiču za odlično vodenje tekmovalcev, ter še posebej Tomažu Baradi, predsedniku slovenske odprave na Svetovnem prvenstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.