03:52, pet, 17. Maj

FOTO: Sončno soboto je Planinsko društvo Stoperce izkoristilo za 23. tradicionalni pohod po Stoperški planinski poti





Planinsko društvo Stoperce je danes izvedlo že 23. tradicionalni pohod po Stoperški planinski poti vse od središča Stoperc na Donačko goro.

Po napovedi res lepa oktobrska sobota je pritegnila na pot veliko pohodnikov na Donačko goro. Tako takih, ki so se na njo odpravili v lastni režiji, kot tudi tistih, ki so se odpravili v organizaciji Planinskega društva Stoperce.

Pohod na Donačko goro oziroma po vsej Stoperški planinski poti je pravzaprav dvodelen, saj je Stoperška planinska pot tako dolga. Tokrat so hodili 16 kilomentrov, približno štiri do pet ur.

Predsednik PD Stoperce Albin Lorber je dejal, da je sicer celotna trasa daljša in krožna, saj pohodnike vodi do vrha Donačke gore in nazaj v Stoperce, prvi in drugi del poti pa sta tako začrtana, da lahko pohodniki po svoji želji ravno tako zavijejo na vrh Donačke gore ali pa se spustijo nazaj dol. Tokrat do doline Vinettu.

Kar nekaj planincev se pohoda redno udeležuje, saj izkoristijo priložnost tudi za druženje ali pa za ogled lepe pokrajine. Tokrat pa je bila med njimi celo Portugalka, ki je na obisku v Sloveniji. Tudi ona je izkoristila lep dan in priložnost za pohod.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.