18:53, pet, 10. Maj

FOTO: Storilec na Ptuju z balkona sprožil več strelov, meril celo proti policistom, predati se noče





Na območju Ptuja, v bližini Dražencev, je dopoldne prišlo do streljanja. Policisti so kraj zavarovali in trenutno še vedno izvajajo nujne ukrepe. Po doslej znanih informacijah ni nihče poškodovan. Na kraj so bili napoteni policisti, pripadniki Specialne enote policije in policijski pogajalec, so sporočili s Policijske uprave Maribor in smo danes že poročali.

Kot je v prvi izjavi v zvezi z dogajanjem na sedežu Policijske uprave Maribor povedala vodja odnosov z javnostjo Anita Kovačič Čelofiga, so bili okoli 8.40 obveščeni o tem, da se v stanovanjski hiši na območju Ptuja, blizu Dražencev, nahaja moški, ki ima pri sebi orožje.

Policisti so ga ob prihodu večkrat pozvali, da odloži orožje in zapusti hišo, česar pa ni želel storiti. Večkrat je stopil na balkon hiše, malo pred deseto uro dopoldne pa je z balkona sprožil tudi več strelov in celo meril proti policistom.

Trenutno na kraju dogodka še vedno potekajo aktivnosti policistov za razrešitev zadeve, delo pa usklajujejo v operativnem štabu. Ob tem je predstavnica policije občane znova pozvala, naj se ne približujejo kraju dogodka in ne ovirajo dela policistov in intervencijskih služb.

Vzpostavili so stik z eno osebo

Kovačič Čelofiga je še povedala, da so doslej vzpostavili stik z eno osebo v stanovanjski hiši. Ni pa mogla povedati, ali ima morda moški še koga ob sebi, prav tako ne, za kakšno strelno orožje gre in ali je bil moški policiji v preteklosti že znan oziroma če so ga že kdaj obravnavali.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.