14:32, sob, 27. Apr

FOTO: Super Matija nekaj mesecev po operaciji uspešno hodi, kolesari in pleza





Od operacije dečka Matije, za katerega se je tudi v lanskem čarobnem decembru preko Mestne občine Maribor in mariborskim Lions klubom zbiralo denar z “dobrodelnimi kozarci za Matijo”, je minilo natanko pet mesecev. Deček je v tem času zelo napredoval, njegove uspehe pa so zdaj objavili na Facebook strani Super Matija.

Super Matija kolesari. Vir: Facebook, Super Matija

Zapisali so, da trdo trenira in dobro napreduje. “Nogice me bolj ubogajo in niso več zakrčene, vzorec hoje pridno popravljam ter vztrajno pridobivam kondicijo in moč! Woohoo! ??‍♂️?‍♂️?‍♂️
Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste mi pomagali! ?”

Super Matija na Veliki planini. Vir: Facebook Super Matija

Za Matijo, ki boleha za cerebralno paralizo oziroma njeno spastično obliko diplegijo, so decembra organizirali dobrodelno akcijo »Dobrodelni kozarec za Matijo«. Mestna občina Maribor je z Lions Club Maribor Piramida takrat izpeljala akcijo zbiranja sredstev za njegovo operacijo. V sodelovanju z gostinci in obiskovalci prireditve so zbrali 8.153 evrov, in sicer z donacijo in prodajo »občinskih« promocijskih potiskanih plastičnih kozarcev MOM. Nevrološko in ortopedsko operacijo so opravili v otroški bolnišnici v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri.

Super Matija na pohodu na Trikotno jaso. Vir: Facebook, Super Matija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.