02:51, sre, 24. Apr

FOTO: Te boleče besede je pokojna pred smrtjo zapisala na grob, v katerem je želela biti pokopana

Zgodba, ki se je dotaknila mnogih. 88-letna Marija je 13.januarja v domu starostnikov umrla. Skrbništvo nad njo je prevzel CSD, a s smrtjo  vse naloge CSD-ja prenehajo. Pogreb v nadaljevanju ureja Mestna občina Maribor. Ker njenih svojcev niso našli, so njeno truplo več dni hranili v hladilnici.

Znancem je pred smrtjo zaupala, v katerih oblačilih želi biti pokopana in jim dejala, da želi pokop s krsto. Pred smrtjo celo je na grob, v katerem je pokopan njen mož, dala napisati svoje ime in rojstne podatke ter zapis: “Najina usoda je bila kruta in trpeča. Bogovi so presodili, da skupaj večno počivamo.”

Žal pa se ji poslednja želja ni uresničila, saj je bila pokopana v socialni grob

Znanci, ki so sicer želeli prispevati razliko sredstev od socialnega do normalnega pokopa, a so njihovo željo zavrniti, so simbolično odšli do groba, v katerem je želela biti pokopana. Nanj so položili obleko, rožni venec in njeno fotografijo.

Obljubili so, da bodo storili vse, da bo na koncu pokopana v grob, za katerega je sicer redno skrbela. “Podana je tudi vloga za prevzem njenega groba, da bi jo lahko kasneje premestili iz socialne grobnice v njen grob, a o tem odloča komisija na občini s pogojem, da se pred premestitvijo poplačajo vsi stroški pogreba + stroški premestitve. Če komisija ne bo odobrila prevzema, bo dalo Pogrebno podjetje Maribor grob v prodajo,” nam je zaupal vir, ki je bil sicer pokojni blizu.

Z vprašanji smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor, njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Comments

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.