09:13, pon, 29. Apr

FOTO: To je županski kandidat Gibanja Svoboda na Ptuju





Županski kandidat Gibanja Svoboda na Ptuju bo akademski glasbenik in magister menedžmenta Štefan Petek, ki je že 24 let ravnatelj tamkajšnje glasbene šole. Na najavo kandidature sta ga pospremila poslanec omenjene največje vladne stranke Dejan Zavec in infrastrukturni minister Bojan Kumer.

Kot je povedal klarinetist in saksofonist, se je za kandidaturo odločil, ker želi kot rojeni Ptujčan mestu prispevati nekaj svojega znanja, Ptuju pa želi, da stopi iz povprečnosti ter postane ambiciozno in napredno mesto.

“V štirih letih se da marsikaj narediti in verjamem, da nam bo z dobro ekipo, ki stoji za mano, to tudi uspelo. Pripravili smo ambiciozen predvolilni program, ki pa je zagotovo uresničljiv,” je dejal Petek.

Izpostavil je pet najpomembnejših prioritet

Ob tem je izpostavil pet programskih prioritet, med katerimi je na prvo mesto postavil nadgradnjo že začetega projekta gradnje urgentnega centra v ptujski bolnišnici, kar je pomembno tudi za okoliške občine v Spodnjem Podravju. Nujna je po njegovem mnenju čim prejšnja umestitev ptujske obvoznice v okolje in izbira tiste variante, ki bo najmanj obremenjevala naravo.

Del njegovih načrtov je tudi oživitev starega mestnega jedra, ki še vedno stagnira, želi konkretno izboljšati položaj mladih izobraženih ljudi v mestu, izpostavil pa je še ureditev bogate arheološke zbirke mesta in njeno povezavo s turizmom.

Predvolilno obdobje želi izkoristiti za pogovore o prihodnosti mesta, hkrati pa je napovedal, da se veseli sodelovanja tudi z drugimi političnimi opcijami v mestnem svetu.

Ker je Gibanje Svoboda nova stranka, so imeli precej dela tudi s sestavljanjem liste kandidatov za svetniška mesta, koordinator stranke na Ptuju Alen Hliš pa pravi, da jim je uspelo sestaviti kakovostno listo za vseh 29 mest na kandidatni listi. V teh dneh že začenjajo predstavitve v vseh osmih četrtnih skupnostih, javno jo bodo predstavili predvidoma prihodnji teden.

Na Ptuju bo kar nekaj kandidatov za župana

Na Ptuju je doslej ob Petku vnovično kandidaturo že pred časom napovedala aktualna županja Nuška Gajšek, ki se bo potegovala za drugi mandat. Kandidaturo je že napovedal tudi nekdanji poslanec in državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš s podporo svoje liste, v SDS pa prav danes organi stranke za svojega kandidata še uradno potrjujejo predsednika mestnega odbora Franja Rozmana.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.