07:57, tor, 19. Mar

FOTO: Tradicionalni županov sprejem v Lenartu, slavnostni govornik minister Han





Včeraj, 27. januarja, ob 18. uri je župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger v Domu kulture Lenart priredil tradicionalno srečanje podjetnikov, direktorjev, vodij javnih zavodov, občinskih svetnikov, predsednikov društev, duhovnikov in predstavnikov drugih organizacij, ki soustvarjajo življenje in delo v občini Lenart.

Slavnostni govornik na prireditvi je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, ki je povedal: ‘Veseli me, da sem lahko obiskal občino Lenart v osrčju Slovenskih goric. Živimo v času hitrih globalnih sprememb in relativno nepredvidljivih družbenih in gospodarskih okoliščinah, zato je pomembno, da se tudi na terenu prepričamo, kakšno je stanje gospodarstva, lokalnih skupnosti in ljudi.”

Vlada je za omilitev energetske krize sprejela več ukrepov, med njimi je tudi regulirala cene energentov in daljinskega ogrevanja, kar pa je najpomembnejše, v letu 2023 so za pomoč gospodarstvu zagotovili 1,2 milijarde evrov za subvencioniranje visokih cen energije, likvidnostnih shem in ukrepov za ohranjanje delovnih mest, še poudari Han.

Želijo si razpisov, ki bodo primerni za gospodarstvenike iz Slovenskih goric

“Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport pripravljamo tudi nov razvojni investicijski cikel za leto 2023, ki ga bomo kmalu javno predstavili. Verjamem, da bo marsikateri razpis primeren tudi za gospodarstvenike in podjetnike iz Slovenskih goric,” zaključi svoj govor minister. V okviru dogodka so sicer pripravili tudi ogled gledališke predstave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.