12:14, sre, 8. Maj

FOTO: Trojiške osrednje jaslice deležne žaljivega sporočila





V času, k bi v srcih morala vladati mir in toplina, pa očitno še vedno nekateri ne najdejo spokojnosti. Tokrat je očitno enega izmed prebivalcev Svete Trojice zmotila postavite jaslic.

Kot je zapisal trojiški župan David Klobasa, so jaslice postavili premišljeno: “Naše osrednje jaslice smo letos s simboliko neprekinjenih krogov, kot znak življenja, upanja in povezanosti, ki obdajajo sveto družino postavili na centralni prostor v našem Trojiškem trgu. Prav tako simbolično ponazarjamo, da so božični prazniki ponovno ukleščeni v primež ukrepov za zajezitev Covida 19. Jaslice, ki so delo našega g. Ferlinca so po mojem mnenju zagotovo ena izmed najlepših detajlov praznične okrasitve.”

Zapis žali avtorja jasli in župana

Klobasa v nadaljevanju doda: “To je očitno nekoga tako zmotilo, da mi je pustil sporočilo, ki žali avtorja naših jasli in neposredno napada mene. Verjamem, da se avtor zapisa zagotovo ni trudil ali povezal v skupino občanov, ki se trudimo, kljub omejitvam, Trojičanom in Trojičankam pričarati pravljičnost decembra. Menim, da so takšna sporočila odraz šibkosti avtorja in neutemeljenega izsiljevanja in degradiranja mene kot župana. Vedno sem bil pripravljen na predloge, različna mnenja in uskladitev projektov. Takšna sporočila žal ne izkazujejo tega.”

Sporočilo bo načrtno ostalo na mestu

“Hvala vsem, ki se trudite, da skupaj ustvarjamo prijetnejši kraj. Takšna sporočila pa bodo pri meni dobila vrednost, ko se bo avtor uspel pod takšno mnenje tudi podpisati. Sporočilo bom načrtno pustil tam, kjer ga je avtor odložil in s tem dokazal, da smo kraj, ki sprejemamo različna mnenja in naj zapis dokazuje, da sprejemam tudi drugačne in drugače misleče. Vse dobro in miren ter spoštljiv mesec december vam želim,” še zapis na družbenih omrežjih zaključi župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.