11:54, ned, 28. Apr

FOTO: Uspešno 31. pustovanje v Lenartu





Danes dopoldan je v Lenartu odmeval smeh, glasba in pustna veselica, saj je potekalo že 31. tradicionalno pustovanje, ki je združilo skupine, posameznike, otroke in odrasle, v barviti povorki skozi mesto.

Ob 11. uri dopoldan se je začela povorka, ki je krenila po mestnih ulicah in razveseljevala vse, ki so se zbrali ob poti. Osrednjo vlogo so prevzeli učenci osnovne šole in otroci vrtca, ki so s svojimi skupinskimi maskami ustvarili pravo pustno razigranost. Lahko smo občudovali raznolikost mask, ki segajo od Angleškega ljudstva, škratov in Rdeče kapice ter vse do tradicionalnih kurentov, pokačev in ruse.

Najizvirnejše maškare so bile tudi nagrajene, kar je dodalo dodaten čar in spodbudo kreativnosti. Prav vsaka maškara je pripomogla k pisani paleti pustnih likov, ki so popestrili sobotno dopoldne in ustvarili nepozabno vzdušje. Po zaključku povorke se je dogajanje preselilo pred vrtec, kjer se je nadaljevala zabava skupino Matadorji in druženje v pustnem duhu. To je bil resnično čudovit dan, poln smeha, zabave in ustvarjalnosti.

Več v občinskem informatorju na BK TV.

Nekaj foto utrinkov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.