21:49, sob, 27. Apr

FOTO: V cerkvi svete Radegunde nastopile Florentine, pred tem pa pesnik Jože Beigot





V podružnični cerkvi svete Radegunde v Lovrencu na Pohorju so sinoči nastopile Florentine in na koncertu pokazale širok izbor pesmi.

Za pevke, ki prihajajo iz Selnice ob Dravi in Ruš je bil to drugi nastop v tej cerkvi. Tokratni je bil v okviru letošnjih Jezernikovih dni. Pevke so zapele več pesmi iz svojega izbora ter pokazale, kako usklajeno znajo zapeti. V ubranem petju pa so pri posameznih pesmih prišle do izraza njihove različne barve glasu, saj so druga drugi dale priložnost, da zasijejo v vsem sijaju.

Jezernikovi dnevi: Florentine v cerkvi svete Radegunde

Pred njihovim nastopom pa so v isti cerkvi predstavili življenje in pesniško ustvarjanje pesnika Jožeta Beigota. Ta je povedal nekaj anekdot, dogodivščin iz svojega življenja, prav tako tudi razmišljanja o ustvarjanju. Ob vsem tem pa je prebral tudi nekaj svojih pesmi iz zadnje pesniške zbirke. Ta nosi naslov Pomladi ne moreš odpovedati. V prijetnem klepetu je tako razkril marsikaj. Na prvo mesto postavlja ljubezen, pravi, da je romantik, a ob tem poudarja, da ne gre samo za ljubezen med moškim in žensko, ampak vseobsegajočo ljubezen, ki se vidi tudi v odnosu do narave, iz katere izjemno rad črpa tematiko.

Jezernikovi dnevi: Pogovor s pesnikom Jožetom Beigotom v cerkvi svete Radegunde

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.