00:29, pet, 3. Maj

FOTO: V gozdu odkrili neverjetne slike slovenskega slikarja





“Ob skritih kotičkih nad vasjo in ob sprehajalnih poteh lahko najdete (če ste seveda dovolj vztrajni) umetniške poslikave, katerih avtor je Mohor Kejžar,” so zapisali na Facebook strani Krajevne skupnosti Sorica in delili fotografije neverjetnih umetnij slovenskega akademskega slikarja.

Prav nič manj navdušena pa ni niti avtorica fotografij, ki je na Facebooku objavila fotografije slik, ki jih je Mohor Kejžar naredil v gozdu kar na naravne materiale, ki jih je tam našel. “Ko se sprehajaš po gozdu nad vasjo in odkriješ umetnine domačega mladega slikarja Mohorja Kejžar, te enostavno presune,” je zapisala Vida Veber in se mu poklonila za ideje in njegovo delo.

Slika Mohorja Kejžarja. Vir: Facebook, Vida Veber
Slika Mohorja Kejžarja. Vir: Facebook, Vida Veber

Mohor Kejžar je akademski slikar, ki, kot je sam napisal na svoji spletni strani, “kot klasično izobraženi slikar sicer najraje razmazujem olje na napeto platno, lotim pa se (skoraj) vsakršnega likovnega izziva. Leta 2016 sem s tehniko tetoviranja diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri priznanemu risarju prof. Milanu Eriču, sicer pa moj umetniški izraz obsega široko paleto tehnik in medijev – vse od črtnih zapisov v skicirki prek prirografije na lesu; akrila na platnu, betonu, ometu, pločevini in še čem, bodisi s čopičem, lopatko, svinčnikom, vročo žico ali airbrushem. Redno ustvarjam tudi prek računalniškega vmesnika”.

Podpis pod sliko v naravi Mohorja Kejžarja. Vir: Facebook, Vida Veber

Druge novice

Comment

  • Sašo Reisman

    15 aprila, 2023

    Bravo naš slovenski Banksy. Narava pa več kot prenese takšno kulturo, za tiste kateri bi našli kaj 😉. Čim več takšne subkulture, tem boljše!

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.