07:43, tor, 30. Apr

FOTO: V Gruškovju zasegli 30 kg droge





Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so minuli petek, 7.4.2017, uslužbenci mobilnega oddelka Finančne uprave RS (FURS) izvedli finančni nadzor vstopnih vozil in potnikov na mejnem prehodu Gruškovje. Pri pregledu avtomobila 46- letnega državljana Črne gore so našli 30 kilogramov marihuane.

Pri pregledu avtomobila znamke Peugeot 307, ki ga je vozil državljan Črne gore, so ugotovili, da je bilo podvozje predelano z namenom ustvarjanja dodatnega, skritega prostora za tihotapljenje blaga. Zaradi suma tihotapstva so opravili preiskavo vozila. V predelanem dvojnem dnu so našli 32 paketov rjave barve v skupni teži 30 kilogramov, za katere so ugotovili da se v njih nahaja prepovedana droga marihuana.

FOTO: FURS
FOTO: FURS

Nadaljnji postopek preiskave vozila  in druge naloge v predkazenskem postopku je prevzela policija. Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je državljan Črne Gore storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, s tem, ko je neupravičeno, zaradi prodaje, prenašal prepovedano drogo konoplja, je bila moškemu odvzeta prostost. 46-letnika so v nedeljo, 9. aprila, privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je odredil pripor. Za tovrstno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.