10:16, sob, 27. Apr

FOTO: V Kungoti odprli izjemno razstavo jaslic, tokrat kar mednarodno





V kulturni dvorani v Zgornji Kungoti so odprli tradicionalno razstavo jaslic. Pripravilo jo je rezbarsko-umetniško društvo Kungoški detli in k sodelovanju povabilo mnoga druga društva, osnovno šolo in posameznike. Letos tudi iz tujine, tako da je razstava postala mednarodna.

Na razstavi še zdaleč niso postavljene samo jaslice, ki bi bile izrezane iz lesa, ampak so zelo različne. Nekaj je je skvačkanih, spletenih iz volne, nekaj iz papirja, veliko je lesenih ali pa narejenih iz najrazličnejših materialov, tudi umetnih.

Razlikujejo se tudi po velikosti. Tako so na odru dvorane postavljene velike jaslice, s človeškimi podobami v naravni velikosti. Izdelali so jih mojstri iz Svete Trojice oziroma Oseka.

Zanimive so tudi jaslice iz Jarenine, ki so pod odrom. Lutke zanje pa so stare že več desetletij.

Po mizah pa so razporejene manjše, a vendar prav tako zanimive, narejene iz različnih materialov in na različne načine. Njihovi izdelovalci so dali ustvarjalnosti prosto pot in naredili prave umetnije.

Na odprtju razstave so pripravili tudi kulturni program, na katerem sta nastopila otroški pevski zbor Lučke in vokalna skupina Mavrica iz Jarenine. Razstavo so si ogledali tudi kungoška županja Tamara Šnofl, mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl in drugi.

Razstavo si lahko ogledate vse do 1. januarja 2024, vsak dan od 13. do 19. ure v Kulturni dvorani v Zgornji Kungoti.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.