04:44, pet, 26. Apr

FOTO: V Kungoti pripravili sprejem novorojenčkov in ga združili z informativnim dnevom vrtca





V prostorih vrtca v Zgornji Kungoti so pripravili sprejem novorojenčkov in informativni dan vrtca.

Tamara Šnofl, županja občine Kungota, je ob tem povedala: “Letos je že tretjič, kar se srečujem z novorojenčki. Kot županja sem se želela spoznati z najmlajšimi občani in njihovimi starši, ki so gradnik naše prihodnosti, naše lokalne skupnosti. Kot novost smo se srečali v vrtcu, v našem edinem javnem zavodu kot takem.” Starše so želeli navdušiti za vpis otroka v vrtec in jih seznaniti z vsemi informacijami.


“Dajemo poudarek mladim in mladim družinam,” je povedala županja in dodala, da se trudijo na področju športnih aktivnosti, urejenosti igrišč pa tudi s številnimi prireditvami in skupaj z dobrim delom v sodelovanju z osnovno šolo tvoriti dobro zgodbo. V letu 2022 se je v občini rodilo nekaj več kot 30 otrok. “Vsako leto je število rojstev med 30 in 40, s to številko smo zadovoljni, na nek način umirjeno raste priliv novih občanov in vrtec in šola ne bosta postala prehitro premajhna, tako jim z obstoječo infrastrukturo in dodatnimi investicijami ponudimo največ kar lahko.” Otroci so v dar prejeli sadiko tipe ter zalivalko.




Že nekaj let ob rojstvu otroka podarijo 100 evrov in knjigo: “Zavedamo se, da znesek ni visok. V bližnji prihodnosti, že v naslednjem letu, imamo v načrtu znesek dvigniti. S takšnimi dogodki, kot je danes, želimo pokazati, da v materialnem svetu, kjer na žalost prevladujejo materialne vrednosti, ne želimo to mero izkazanosti izkazovati le v denarju, temveč s pristnim stikom, ki ga je danes premalo,” je povedala županja.


Pomočnica ravnateljice vrtca Tina Polajžer je dejala: “Lani smo imeli vpisanih okoli 163 otrok, tudi letos računamo podobno, morda kakšnega več. Trenutno imamo devet oddelkov, smo na največjih normativih, kaj več se ne bi dalo, v nasprotnem primeru bi morali razmisliti o desetem oddelku.”

Poudarila je še: “Zdi se mi smiselno, da smo se povezali z občino, ker je lepo, da imajo starši možnost videti, kakšen je naš vrtec, lahko se seznanijo z vzgojiteljicami,vprašajo, kaj jih zanima, v poletnih mesecih bodo izvedeli še kaj več.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.