16:13, pet, 19. Apr

FOTO: V Lenartu državno prvenstvo v namiznem nogometu





V Lenartu poteka še danes državno prvenstvo v namiznem nogometu. Že drugo leto zapored ga organizira Športno društvo Jejž iz Svete Ane. Tekmovanje , ki se je začelo včeraj in poteka še danes, se je udeležilo okoli 35 igralcev v 18 dvojicah iz vse Slovenije. Igrajo vse od juniorjev do veteranov. V ŠD Jejž so zelo ponosni, da so letos ponovno lahko organizirali to državno prvenstvo.

Društvo šteje okoli 30 članov in deluje od leta 2020. Predsednik društva Matej Kocbek nam je povedal, da so z udeležbo na turnirju bili zelo zadovoljni, saj so se ga udeležili igralci iz večih društev po Sloveniji. Slovenci pa so letos postali tudi svetovni prvaki v namiznem nogometu. Svetovno prvenstvo je potekalo konec junija v Nantesu v Franciji. Na prvenstvu se je pomerilo kar 40 držav, Slovenija pa je dosegla prvo mesto v drugi moški diviziji.

Na Splošno si v Zvezi namiznega nogometa Slovenije želijo, da bi šport postal bolj prepoznaven glede na to, da je namizni nogomet pri množicah zelo priljubljen in da bi se vedelo kako uspešni so naši igralci.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.