16:02, pet, 3. Maj

FOTO: V Lenartu zlato poroko proslavila zakonca Meke





Občina Lenart se je spomnila na zlatoporočenca, ki sta občana te občine. Helena in Franc Meke sta namreč v krogu svoje družine in prijateljev slavila častitljivih petdeset let zakonskega življenja.

Civilni obred zlate poroke je opravil župan Občine Lenart Janez Kramberger, cerkveni obred pa farni župnik Marjan Pučko.

“Zlatoporočenca oba izhajata iz velikih družin. Spoznala sta se na plesu v Zagrebu in se poročila 29. decembra 1973 v Mariboru. Povezuje ju ljubezen do družine, življenja in planin. O svojem zakonu, o svojih dveh otrocih, sinu in hčerki ter njunih petih vnukih govorita z velikim zanosom in ponosom,” so zapisali na Facebook strani Občine Lenart.

zlatoporočenca Helena in Franc Meke. Vir: Občina Lenart

“Gospa Helena je bila vso svojo poklicno pot zaposlena kot šivilja. Vedno je uživala v telovadbi in gibanju, je planinka in aktivna članica Društva upokojencev Lenart. Svojo strast do ročnih del pa nadaljuje in deli s svojo družino še danes, ko jim splete ali skvačka kak lep kos oblačila. Gospod Franc je že od mladih let zelo aktiven v družbi. Tako je v Šmartnu pri Litiji pel v cerkvenem zboru in v moškem pevskem zboru Zvon, drugem najstarejšem pevskem zboru v Sloveniji, ter kar 37 let pri Obrtniškem zboru Lenart. Nekaj časa je bil tudi član Folklorne skupine Tine Rožanc iz Ljubljane. Po duši in srcu je planinec že več kot 60 let. Je prejemnik veliko priznanj s področja planinstva, med drugim častne listine Planinske zveze Slovenije, najvišjega priznanja na področju planinstva. Bil je član izvršnega odbora Planinske zveze Slovenije. Kot eden prvotnih članov Planinskega društva Lenart, od tega več kot štirideset let v upravnem odboru in več kot dvajset let kot predsednik društva, je vodil in predstavil lepote Slovenskih goric in slovenskih hribov številnim majhnim in velikim nadobudnežem. Je prejemnik bronastega lenarškega grba,” so še opisali zlatoporočenca in njuni osebni poti ter jima zaželeli, da s svojimi najdražjimi preživita še mnogo skupnih srečnih in zdravih let ter še veliko planinskih pozdravov.

Čestitke zlatoporočencema tudi iz našega uredništva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.