23:56, sob, 27. Apr

FOTO: V Lovrencu na Pohorju dan odprtih vrat čebelarskega društva, nogometni turnir in likovna kolonija





Čebelarsko društvo Lovrenc na Pohorju ima danes odprta vrata svojega doma v Lovrencu. Ob tem se vse od 15. ure pri nas že dogaja, v goste je namreč prišla tudi Pihalna godba, ki že razveseljuje obiskovalce.

Danes so pripravili tudi srečelov z lepimi dobitki, prav tako pa tudi kuhajo oziroma pečejo, obiskovalcem pa bodo tudi postregli s pijačo.

Obiskovalci lahko sodelujejo tudi pri srečelovu.
Prisluhnejo pa lahko tudi Pihalni godbi Lovrenc na Pohorju

V društvenem čebelnjaku imajo zdaj sedem čebeljih družin, zanje imajo določenega tudi gospodarja. Čebelarsko društvo iz Lovrenca ima sicer dolgoletno tradicijo, saj je pred dvema letoma praznovalo že stoletnico svojega delovanja. Več let že sodelujejo tudi z osnovno šolo, kjer so učenci vključeni v čebelarski krožek, je povedala Angela Obrulj, predsednica Čebelarskega društva Lovrenc na Pohorju. Pred štirimi leti pa so dobili še čebelnjak, ki so ga dobili v projektu čebelnjakov za mlade čebelarje.

Likovna kolonija na temo mitoloških bitij

Sicer pa je danes v Lovrencu na Pohorju bilo zanimivo in aktivno že dopoldan. Takrat se je namreč začela likovna kolonija, na kateri so sodelujoči upodobili mitološka bitja po zgodbi o Jezerniku. Udeleženke so uporabile različne tehnike in tudi motive, mentorica pa jih je vodila tako, da je zbudila tudi njihovo domišljijo.

Jezernikovi dnevi: likovna kolonija na temo mitoloških bitij po zgodbi o Jezerniku

Nogometni turnir z dobrodelno noto

Prav tako dopoldne pa je bilo še športno obarvano, saj so v Večnamenski športni dvorani imeli turnir v nogometu 3 na 3. Celoten izkupiček od prijavnin je domače športno društvo, ki je turnir organiziral, skupaj še s svojim delom prostovoljnega prispevka namenilo žrtvam poplav. Nastopilo je nekaj ekip, ki so se potrudile, saj so bile tekme med različnimi generacijami tudi zelo napete.

V VŠD Lovrenc na Pohorju se je odvil turnir v nogometu 3 na 3.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.