15:08, ned, 5. Maj

FOTO: V Majšperku mladi, ki so dokončali srednjo šolo ali fakulteto, enotni, svoje znanje bodo vlagali tudi v razvoj kraja





V okviru občinskega praznika Občine Majšperk je župan Sašo Kodrič danes sprejel mlade občane – tako maturante, ki so pred kratkim uspešno zaključili srednješolske programe na kateri od srednjih šol, kot tudi magistre in diplomante, ki so pred kratkim zaključili diplomski oziroma magistrski študij.

Kratka sprejema je župan Majšperka Sašo Kodrič izkoristil za nagovor mladih, ki so uspešno zaključili ali srednjo šolo ali pa fakulteto, jim podaril knjige v imenu občine ter poklepetal z njimi.

Sašo Kodrič je sprejel tudi maturante in se z njimi pogovoril

V pogovoru z nami so se dotaknili tako delovanja v svojem kraju po koncu šolanja. Nekaj maturantov šolanje nadaljuje na fakultetah, nekaj pa se jih je ali pa se še b zaposlilo. Tudi v domačem kraju oziroma v domači občini. Diplomanti oziroma magistri, ki so končali študij, so prav tako že zaposleni ali pa zaposlitev še urejajo.

Tako maturanti kot magistri in diplomanti pa se strinjajo, da bodo na nek način ostali povezani s svojim krajem. Ali zato, ker so prav tu našli zaposlitev, ali zaradi tega, ker npr. kot gasilci oziroma gasilke ostajajo dejavni, čeprav se šolajo drugje ali pa so drugje zaposleni. Nekaj se jih vozi v službo v druge kraje.

Diplomanti in magistri pa so izpostavili tudi beg možganov iz občine oziroma domovine. Menijo, da tudi če se zgodi to, da gredo s trebuhom za kruhom v tujino, je prav, da se čez nekaj let vrnejo v domovino oziroma v Majšperk. Pravijo, da lahko takrat z usvojenim znanjem in izkušnjami pomagajo občini, skupnosti pri razvoju.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.