05:47, pet, 17. Maj

FOTO: V Majšperku ribiško tekmovanje





Danes se je v Majšperku odvijalo ribiško tekmovanje.

Že vrsto let Ribiška družina Majšperk ob občinskem prazniku prireja ribiško tekmovanje. Tega so letos priredili ob svojih klubskih prostorih pri ribniku v Stanečki vasi. Tekmovanja se
je udeležilo 17 ribičev, bilo pa je odprte narave in so se ga udeležili tudi člani drugih društev. Tekmovanje je potekalo po pravilih Ribiške zveze Slovenije, ribiči so lahko ribarili 4 ure, zmaga pa tisti, ki je ulovil največ rib po kilogramih. V tem ribniku se lovi po načelu ujemi, spusti, zato so vse ribe kasneje tudi vrnili v ribnik. RD Majšperk prireja to tekmovanje že od začetka občine in jih veseli, da lahko še dalje vzpostavljajo tradicijo ribištva v Majšperku.

Družina bo naslednje leto namreč praznovala 70. obletnico. V tem času pa se lahko pohvalijo z mnogimi nagradami in uspešno izvedenimi tekmovanji. Skozi ribištvo sodelujejo tudi s sosednjimi občinami, saj skupaj z drugimi družinami skrbijo za vodne ekosisteme, ki jih povezujejo. Predsednik RD Majšperk, Zvonko Furman nam je povedal, da je poslanstvo ribiških družin, ne le da ribarijo, temveč da skrbijo za naravo in opozarjajo na nepravilno poseganje človeka v naravo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.