08:12, pet, 17. Maj

FOTO: V Majšperku se je odvila slavnostna seja in osrednja svečanost ob 27. občinskem prazniku





Včeraj je v Majšperku potekala osrednja svečanost ob 27. občinskem prazniku.

Pred osrednjo svečanostjo so se v KPC Majšperk sestali župan, svetniki in nagrajenci in tako izvedli slavnostno sejo. Na njej je župan Sašo Kodrič povzel leto, ki je za njimi. Omenil je vse uspešne projekte, ki so jih uspeli izvesti in tiste, ki se bodo zaključili v prihodnjih letih mandata. Svetnikom je razdelil simbolično darilo, broške oziroma značke z občinskim grbom za svečane dogodke.

Ob 18. uri pa se je v dvorani OŠ Majšperk pričela osrednja slovesnost. Pripravili so pester program z glasbenimi točkami. Na proslavi pa so podelili seveda tudi priznanja občine. Letos so podelili priznanja župana, občinska priznanja ter plaketo občine.

Priznanja župana so dobila vsa Prostovoljna gasilska društva v občini. PGD Majšperk, PGD Ptujska Gora, PGD Medvedce, PGD Stoperce in PGD Majšperk – Breg.

Občinska priznanja so prejeli:
Anika Hertiš, nekdanja policistka, članica Rdečega križa, za sabo ima že veliko ur prostovoljnega dela, je tudi dejavna članica PGD Majšperk, od leta 2014 občinska svetnica. Prejela je priznanje za zasluge na področju razvoja lokalne skupnosti, društvene dejavnosti in humanitarnega dela. Gregor Samastur, umetnik, slikar in pesnik. Priznanje prejme za zasluge na področju razvoja kulturnega in umetniškega dela. Organizira tudi likovno kolonijo Haloze. Darko Zupanc, na področju zaščite in varovanja ter kulture. Bil je dolgoletni predsednik PGD Majšperk Breg, hkrati je že dolga leta predsednik Civilne zaščite, bil je tudi predsednik društva Smoteater kar 15 let.

Plaketo občine je prejel Miran Smolej, dolgoletni član Planinskega društva Majšperk in od leta 1995 tudi njegov predsednik. Kot vodnik ali udeleženec je sodeloval na več kot 180 planinskih turah ter opravil več kot 3500 ur prostovoljnega dela. Je družbeno-politično angažiran na področju razvoja društvene dejavnosti.

Občina Majšperk je včeraj imenovala tudi častno občanko, nekdanjo županjo, dr. Darinko Fakin.

Zelo izpopolnjena in aktivna je na svojem znanstvenem področju, izdaja tudi znanstvene članke in je soavtorica učbenikov ter sodeluje pri različnih nacionalnih in mednarodnih projektih. Vse od nastanka občine je bila dr. Darinka Fakin aktivno vključena v njeno delovanje, najprej kot predsednica občinskega sveta občine Majšperk, nato kot podžupanja, od leta 2002 do 2022 pa je bila županja nase občine. V tem času je občina naredila izjemen razvojni preskok. Izpostaviti pa je treba tudi to, da se je vedno zanimala za to, kaj ustvarjajo društva, in je s svojo prisotnostjo na prireditvah vedno podpirala vse dejavnosti v občini. S svojim delom je nedvomno pustila močno sled v občini.

Občina je nagradila tudi zlato maturantko, Anjo Bedenik, ki je obiskovala Srednjo ekonomsko šolo in gimnazijo v Mariboru.

Po slovesnosti se je druženje nadaljevalo v šotoru pred PGD Majšperk z nastopom Vražjih muzikantov.

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.