11:04, sre, 6. Dec

FOTO: V mariborskem vrtcu zasadili drevo črni javor

Vrtec Ivana Glinška Maribor je z veseljem sprejel možnost sodelovanje z Slovenskim narodnim gledališčem Maribor.

“Ker se v Vrtcu Ivana Glinška Maribor izjemno zavedamo pomembnosti kulturne dejavnosti v vzgojnem pogledu, se je ob sodelovanju z umetniki in ožjim lokalnim okoljem tokrat udejanjila odlična ideja,” so sporočili.

V okviru Borštnikovega srečanja in predstave Zaprta študija »New Constructive Ethics«, v produkciji Prešernovega Gledališča Kranj, so skupaj s publiko in umetniki, 14. 6. 2023 ob 23:00 uri posadili drevo – črni javor.

VIR: Vrtec Ivana Glinška Maribor

Sajenje drevesa je v predstavo vpletla režiserka Nina Rajić Kranjac. Predstava nagovarja tako eksistencialna vprašanja na širšem moralno etičnem nivoju, kot tudi vprašanje nasilja v družbi. Zato poseže na socializacijsko sliko primarne vzgoje, ki je tudi v vzgojni dejavnosti vrtca ključna, za zagotovitev optimalnega okolja razvoja otrok.

VIR: Vrtec Ivana Glinška Maribor

Zaključno dejanje predstave, se je tako iz dvorane SNG preselilo na naše igrišče. Tokrat so skupaj pod zvezdnim nebom ustvarili nepozaben trenutek za vse sodelujoče in dokazali kako velik presežek nastane, če se poveže kultura, narava in vzgojna dejavnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav