15:35, ned, 5. Maj

FOTO: V Mariboru danes sprejem za uspešne taekwondoiste, ki so blesteli na evropskem prvenstvu na Poljskem





Danes, v četrtek, 25.4, so v centru Draš po Pohorjem sprejeli slovensko taekwondo reprezentanco, ki je v Lublinu na Poljskem ponovno pokazala, da spada med najboljše.

Na prvenstvu je sodelovalo 33 držav ter 843 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Evrope.

Uspehi slovenske reprezentance so se v Lublinu nizali eden za drugim. Med drugim so stali tudi na zmagovalnih stopnicah.  Žiga Zagoranski je ohranil naslov evropskega prvaka do 63 kg. Bian Nabernik, ki je prvič tekmoval kot član, je postal evropski prvak v članski kategoriji do 69 kilogramov. Urša Terdin je postala evropska prvakinja pri članicah do 70 kg. Od nje smo sicer vajeni vrhunskih rezultatov, po enem letu je spet pokazala, da še zna.

Žiga Zagoranski
Bian Nabernik

Oleksandr Tyutyunnyk je dosegel 2. mesto v članski kategoriji nad 87 kilogramov. Tyra Barada je dosegla 2. mesto v posamezni kategoriji, na 3. mestu pa je bila Larisa Slemenšek Žagar. Slovenska ekipa članic  je zmagala v ekipnih borbah. V ekipi so bile Urša Terdin, Larisa Slemenšek Žagar, Tina Baloh, Maša Kenjalo, Tyra Barada in Elizabeta Crnkovič.

Urša Terdin

Uspešni pa so bili tudi mladinci in mladinke. Na 3. mestu v svoji kategoriji je bil Tibor Oblak,  prav tako na 3. mestu Ian Sternad, fantje so dosegli tudi ekipno 3. mesto. Prav tako je 3. mesto dosegla Julija Voršič, ki je prvič nastopila na takšnem prvenstvu.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.