15:14, pon, 6. Maj

FOTO: “V Mariboru je nekdo streljal na avtobus”, to v zvezi z dogodkom pojasnjuje policija





Dobili smo obvestilo, da naj bi včeraj zvečer na Starem mostu streljali v avtobus in ga tudi poškodovali.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so nam dejali: “Mariborski Operativno komunikacijski center je bil včeraj, 9. novembra 2023, okrog 22.50 ure, obveščen, da je na območju Policijske postaje Maribor II prišlo do poka in poškodbe avtobusa, ki je vozil iz smeri centra Maribora proti Taboru. Policisti so na kraju opravili ogled, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je poškodovano steklo zadnjega dela avtobusa.”

Po dosedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s Paintball pištolo v avtobus izstrelil dve kroglici, ki sta poškodovali steklo avtobusa. Dodajamo, da med vožnjo v avtobusu ni bilo potnikov, prav tako voznik ni telesno poškodovan. Na avtobusu je nastala gmotna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okoli 1.500,00 evrov,” še zapišejo za Lokalec.si.

Iz Marproma pa so nam sporočili: “Obveščamo vas, da je voznik mariborskega mestnega avtobusa 9. 11. 2023 v večernih urah med vožnjo preko Starega mostu zaslišal nedoločljiv zvok v vozilu. Ko je v nadaljevanju varno ustavil avtobus in preveril morebitne poškodbe na njem, je opazil poškodbo stranskega stekla.”

O tem je bila obveščena policija, ki je opravila forenzični ogled poškodovanega stekla na avtobusu; z ugotovitvami policije podjetje Marprom iz Skupine JHMB še ni seznanjeno. V času dogodka na avtobusu ni bilo potnikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.