00:56, pon, 29. Apr

FOTO: V Selnici pripravili dobrodelni koncert, bazar in pokazali, kaj imajo v izmenjevalnici oblačil Rumplkamri





V Selnici ob Dravi so sinoči imeli dobrodelni koncert, na katerem je bilo več nastopajočih iz raznih selniških društev in drugih, na odru so bili tudi otroci iz selniškega vrtca.

Zbrani izkupiček je namenjen za nakup opreme v novem vrtcu, ki ga gradijo v bližini osnovne šole. Gre za sodoben vrtec, narejen po novejših standardih.

V preddverju Hrama kulture Arnolda Tovornika, kjer je sicer v dvorani bil koncert, pa so pripravili tudi bazar, na katerem so vzgojiteljice ponujale tako izdelke, ki so jih naredile skupaj z vrtčevskimi otroki, prav tako pa so imele tudi več predmetov, ki so jih prinesli starši. Tudi ta izkupiček je namenjen za novo opremo v vrtcu.

Dobrodelni bazar v Hramu kulture Arnolda Tovornika

Po samem koncertu pa so imeli še, prav tako dobrodelno, dražbo slik, ki so jih prispevali člani in članice lokalnega društva KUD Pavza Selnica ob Dravi.

Pokazali, kaj imajo Rumplkamri

Pred koncertom pa so v preddverju postavili še oblačila in predmete iz Rumplkamre, s katero želijo Selničanom pokazati, da se lahko tudi z uporabo oblačil in predmetov iz druge roke ustvari svoj stil. Gre namreč za izmenjevalnico oblačil in predmetov. S tem se spodbuja trajnostni razvoj, spoštovanje narave in ljudi. Ljudje imamo namreč vse več oblačil, ki jih le redko kdaj oblečemo ali pa nam celo visijo v omari, ne da bi jih kdaj sploh oblekli. Mečemo jih stran ali pa kopičimo in tako ustvarjamo nepotrebne odpadke.

Tudi selniška županja Vlasta Krmelj si je ogledala ponudbo Rumplkamre, izmenjevalnice oblačil

Izmenjevalnica oblačil pa je namenjena temu, da nekdo prinese oblačila, ki jih ne nosi, ter jih zamenja s kakim oblačilom, ki mu je všeč in ga bo nosil. Podobno je tudi z drugimi stvarmi, npr. posodo, ki je ne uporabljamo, ali kako omaro in še kaj. Selnika Rumplkamra je tako zaživela in bo še naprej ponujala možnost izmenjave.

V Rumplkamri imajo tudi nekaj posode za izmenjavo

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.