04:49, pon, 29. Apr

FOTO: V selniškem hramu kulture na odru Toti reporter Milan, županja in direktor hrama, v preddverju pa predstavitev knjige o Stanetu Severju





V petek so na Dnevih Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi predstavili knjigo ‘Stane Sever, genij na gledališkem odru’, zvečer pa se je na odru hrama kulture odvila prva letošnja predstava tega festivala.

Marko Košir, avtor knjige o življenju in delu gledališkega genija, igralca, ki je včasih stal na odru tudi dvakrat na dan v različnih predstavah in neumorno upodobil različne vloge, je predstavil vsebino knjige zbranim obiskovalcem ob 17. uri v preddverju Hrama kulture Arnolda Tovornika.

Avtor knjige ‘Stane Sever, genij na gledališkem odru’ Marko Košir je predstavil vsebino knjige

Na predstavitev knjige pa je prišlo nekaj sodobnikov odličnega gledališkega igralca in drugih, med njimi je bil tudi učenec Staneta Severja, ki je izpostavil, da je Sever stal na odru tudi večkrat na dan, obenem pa se pripravljal že na naslednje vloge. Tudi avtor knjige je izpostavil izjemno veličino igralca.

Marko Košir in Miha Kranjčevič

Kronološko urejana biografija Staneta Severja s spomini njegovih sodobnikov

Knjiga je razdeljena na več poglavij. V prvem avtor pripoveduje o mladosti igralca in njegovih prvih začetkih, v drugem poglavju je zapisana Severjeva igralska pot z delovanjem v ljubljanski Drami, prav tako pa tudi Severjev izstop iz Drame ter začetek njegove samostojne poti, vse do leta 1970, ki se konča s Severjevo smrtjo. V tretjem poglavju je opisano igralčevo delovanje v Mariboru, hkrati pa se je avtor knjige posvetil pomembnim Severjevim igralskim kolegom, upravnikom in režiserjem, prav tako pa tudi spominom nekaterih ljudi na Staneta Severja. Četrto poglavje predstavlja igralčevo delo na radiu, televiziji in v filmu.

Družinski standup Totega reporterja Milana in odlična uvodna točka županje in direktorja hrama

Ob 19. uri pa je bila dvorana Zinke Zorko v Hramu kulture polna do zadnjega kotička. Na odru sta županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj in direktor hrama Miha Kranjčevič uradno odprla vrata Dnevov Arnolda Tovornika tako, da sta odprtje popestrila z zabavno izpeljanimi duhovitimi točkami, ki so bile odličen uvod za prvo predstavo.

Vlasta Krmelj in Miha Kranjčevič
Prva predstava Dnevov Arnolda Tovornika 2024 je bila družinski standup Totega reporterja Milana ‘Povej ji, da je ne bo’

Na odru pa je bil nato Toti reporter Milan z družinskim standupom ‘Povej ji, da je ne bo’. Ekipa je poskrbela za več  aplavzov občinstva, ki je uživalo in se pošteno nasmejalo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.