09:47, sob, 27. Apr

FOTO: Vaška godba Vuzenica sinoči zaigrala v Modri dvorani, popoldan je bilo veselo še na drugem odru





V Modri dvorani v Vuzenici so sinoči obiskovalci lahko prisluhnili odličnemu koncertu Vaške godbe Muta, ki je poskrbela za širok izbor skladb.

Dirigent Vaške godbe Vuzenica Sandi Vinšek je izpostavil, da pripravljajo takšne koncerte več kot 20 let, ob tem pa imajo tudi poletne koncerte, naslednje leto pa bodo praznovali 100 let godbeništva v Vuzenici. Na tokratnem koncertu je bilo 25 članov in članic godbe, gre dejansko za vse člane in članice. Zaigrali so tako rekoč vse, od folka, rocka pa vse do dunajske klasike, brazilske sambe.

Predsednica Vaške godbe Vuzenica Darja Kukovič je omenila, da so se na ta koncert pripravljali že od septembra. Sicer pa je letošnje leto za godbo prelomno, saj so uspeli dobili nove prostore, na JSKD pa pridobili sredstva za nove instrumente, tako da zdaj še bolj z veseljem vadijo.

Popoldan pa je bilo veselo na odru pri blokih, kjer so v sklopu programa Veselega decembra na odru plesali, igrali na instrumente in zaigrali skeč. Ob tem pa so obiskovalci lahko še pregledali ponudbo na božični tržnici oziroma na stojnicah tik ob odru. Ne nazadnje so lahko otroci lahko tudi ustvarjali.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.