00:44, ned, 5. Maj

FOTO: Včeraj odprli obnovljeno zgradbo KS Prepolje, danes zvečer že prva prireditev v dvorani





Dolgo so v Krajevni skupnosti Prepolje v občini Starše čakali na obnovo zgradbe, kjer je sedež te krajevne skupnosti, dvorana in še nekaj drugih prostorov za delovanje društev. Zdaj je obnova končana, v petek pozno popoldan so prostore tudi slavnostno odprli.

Prav v času Urškinih dni, danes je namreč dan svete Uršule, v Prepoljah pa je cerkev te zavetnice, so slovesno odprli obnovljene, posodobljene prostore Krajevne skupnosti Prepolje. Zdaj bo tam domovalo nekaj domačih društev, v obnovljeni dvorani pa se bodo vrstile prireditve. Posodobljena je celotna stavba, ki je energetsko varčna, prostori v njej pa zaradi nove razporeditve in ureditve še lepši, prostornejši in bolj funkcionalni.

Odprtje prostorov je bilo polno veselja, pred zgradbo so igrali Neuvirtovi Štajerci, po rezu traku pa so v dvorani imeli še glasbene nastope, brali so tudi poezijo.

Župan občine Starše Stanislav Greifoner je poudaril pomembnost obnove celotne zgradbe, predsednica KS Prepolje Jožica Kelc pa je izpostavila, da so dolgo čakali na obnovo, zdaj pa so na nove prostore zelo ponosni. Zdaj bodo namreč lahko naredili še več priložnosti za zbiranje, za delovanje tako krajevne skupnosti kot tudi za društva.

Martina Zorko, predsednica Kulturnega društva Urška Prepolje, je dejala, da so si zastavili cilj, da bi prav med Urškinimi dnevi odprli prostore. In uspelo jim je. In danes, le dan za odprtjem prostorov, ob 19. uri, imajo v dvorani KS Prepolje že prvo prireditev. Predstavili bodo literarni prvenec Ksenije Trs Potujoči utrinki. Povedala je še, kaj vse bodo ob tem pripravili.

Jože Ekart, predsednik Kulturno glasbenega društva Ptičica, pa je izpostavil, da bodo člani in članice tega društva zdaj lahko boljše vadili v dvorani in drugih obnovljenih prostorih. Za letos se pripravljajo na kar tri različne predstave, eno so že uprizorili, gre za glasbeno komedijo Tote babe, druga je nova z naslovom Hajdi, med božičnimi prazniki pa bodo na prostem naredili še Božično zgodbo. Tudi on je povabil zbrane, da pridejo te dni v Prepolje, v nedeljo, 22. 10. 2023, je tudi v bližnji Cerkvi svete Uršule. Cerkev je stara več kot 400 let in v nedeljo bo tam maša.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.