04:31, pet, 26. Apr

FOTO: Začeli so se Vuzeniški dnevi, odprtje dveh razstav ter koncertno dogajanje





Včeraj zvečer so se uradno začeli Vuzeniški dnevi, ki bodo trajal dva tedna. Dogajanje bo pestro prav vse dni.

V atriju župnišča v Vuzenici se je dogajanje včeraj uradno začelo. Na otvoritvi Vuzeniški dni je tam obiskovalce zabavala Nuša Derenda. Otvorili pa so tudi razstavo kipov Janka Dolenca ob 100. letnici rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici.

Letos mineva 100 let od rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki jih postavljamo na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča. Otvoritev Vuzeniških dni zaokrožuje razstava Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici, ki je prav tako na ogled v prostorih župnišča v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Prosijo za spoštovanje ukrepov

Na prireditvenem prostoru pa je včeraj zvečer zbrane s svojimi hiti zabaval Dejan Dogaja oz. Dejan Krajnc, nocoj pa bodo na oder stopili Mambo Kingsi.  Pred domačini in obiskovalci so tako 27. Vuzeniški dnevi, za katere upajo, da jih bodo uspeli izpeljati ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom: “Vljudno vabljeni na naše dogodke in vas že zdaj prosimo za dosledno upoštevanje ukrepov.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.