23:24, pon, 15. Jul

Kralji ulice Maribor na pomoč ženski, ki je izgubila moža in čez noč postala samohranilka

Kot so zapisali na svojem Facebooku Kralji ulice Maribor, želijo pomagati gospe, ki se je obrnila nanje in jih zaprosila za pomoč. Kot so zapisali gre za gospo, ki je pred slabim mesecem “izgubila moža, partnerja, očeta svojih otrok in čez noč postala mati samohranilka, socialni problem, kot radi rečemo, v laičnem jeziku, brez strehe nad glavo in predvsem žalujoča,” so zapisali v objavi na Facebooku.

“Te dni se je na nas obrnila gospa, ki je pred slabim mesec izgubila moža, partnerja, očeta. Čez noč postala mati samohranilka, socialni problem, kot radi rečemo, v laičnem jeziku, brez strehe nad glavo in predvsem žalujoča.
Še preden se je lahko poslovila od moža, očeta 4 otrok, od tega 2 šoloobveznih, se je nanjo zgrnila nova preizkušnja. Lasnica stanovanja ji je dala 1 mesec, da mora zapustiti stanovanje, dom, spomine…ker so se bojda odločili za prodajo (kasneje je izvedela, da je najemodajalko strah, da ona ne bo zmogla plačevati stroškov za stanovanje). Ob taki mori seveda človek pomisli na najhujše, končati s temi bolečinami, a ona je, ob podpori otrok, zbrala moč in šla dalje, zdaj išče zase in za svojo družino nov dom, z dvignjeno glavo se podaja v življenje.
Gospa išče 2 sobno stanovanje v centru mesta Maribor oz. v njegovi bližini, kjer je dovoljen psiček in zelo bodo veseli balkona.
Nam pa se ob tem poraja vprašanje, kje smo izgubili sočutje, občutek za drugega in razumevanje, da smo lahko jutri mi ta gospa, ki bo čez noč pristala v negotovosti? In če si morda ti, ki to bereš, najemodajalec, ne pozabi, da v tvojem stanovanju, katerega lastnik si resda ti, nastajajo spomini, domovi družin in predvsem življenja. Včasih lahko nekaj € zmanjšane najemnine na letni ravni, kot nagrada za redno plačevanje, dobro sodelovanje, nekomu pomeni nakup “luksuzne” dobrine. Skupaj lahko (so)ustvarjamo prijaznejši svet.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.