18:43, pet, 26. Apr

FOTO: Županja Ptuja s kolesom pospremila udeležence dobrodelne kolesarske akcije Vključi srce za učence s posebnimi potrebami





Županja Nuška Gajšek je pozdravila in na pot pospremila udeležence dobrodelne kolesarske akcije Vključi srce za učence s posebnimi potrebami na OŠ dr. Ljudevita Pivka. Z njimi je kolesarila do turističnega okvirja, ptujskega prstana, na Zadružnem trgu.

FOTO: Mestna občina Ptuj

Na OŠ dr. Ljudevita Pivka na Ptuju v šolskem letu 2020/2021 obeležujejo 70 let, odkar je 21 otrok s posebnimi potrebami iz ptujske občine prvič začelo šolanje v posebnem oddelku vzgoje in izobraževanja.

FOTO: Mestna občina Ptuj

“Okroglo obletnico smo se odločili obeležiti na različne načine. Med drugim smo si zadali cilj organizirati veliki dobrodelni dogodek – kolesarsko akcijo od Ptuja do morja z imenom »Vključi srce«. Ekipa naših kolesarjev bo v imenu vseh tistih, ki proge ne morejo prekolesariti sami, 3. in 4. septembra 2021 prečkala Slovenijo od Ptuja do Portoroža,” so zapisali na straneh osnovne šole.

Kaj jih žene na 300 kilometrov dolgo pot? Ideja, da si vsi otroci zaslužijo vse, kar potrebujejo za optimalen razvoj. Otrokom in mladim s posebnimi potrebami lahko pomagate tudi vi: z sms-om KOLO5 na 1919.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.