07:30, tor, 30. Apr

FOTO: Zvonenje v Križanovi kapelici od zdaj naprej digitalizirano





Na binkoštno nedeljo, 28. maja 2023, so v Spodnji Senarski v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah uradno sprožili elektrifikacijo in digitalizacijo zvonjenja v Križanovi kapelici, ki se nahaja ob cesti v središču naselja.

“Investicija je bila izvedena v mesecu maju, in bila v celoti financirana iz projekta Moja pobuda, ki je del participatornega proračuna Občine Sveta Trojica v Slov. goricah. Za kar se iskreno zahvaljujemo. S svojim obiskom na dogodku so nas počastili tudi člani občinskega sveta, s podžupanjo Natalija Roškar Nedok,” je zapisal Simon Kos in dodal, da se za obred blagoslova in bogoslužja zahvaljujejo župniku Bernardu ter Kulturno umetniškem društvu Sveti Frančišek za čudovito odpete pesmi.

Križanova kapela v Spodnji Senarski ima po novem digitalizirano zvonenje. Vir: Facebook, Simon Kos

Po končanem obredu so poskrbeli za pogostitev in druženje. Zahvala gre tudi vsem krajanom, ki so kakor koli pripomogli k izvedbi dogodka, predvsem vsem donatorjem, ki so prispevali domače dobrote in žlahtno kapljico, je še dodal Kos.  Da sta bila njihova dobra volja in iskreno povezovanje nagrajena tudi od zgoraj, s čudovitim vremenom, je še dodal, saj so se imeli odlično.

Križanova kapela v Spodnji Senarski ima sicer 140 let, na kar so prav tako ponosni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.